Számítógép bekapcsolás? Táp lehet a hiba?
Sziasztok!
Pár hónapja összeraktam egy gépet. Régi és új alkatrészeket vettem.
CPU: Intel Q2Quad Q9300, 4GB ram, GTX750Ti vga (új), 500gb hdd
Szóval nem egy nagy fogyasztású gépről van szó.
ehhez vettem egy FSP HEXA+ 400W tápot a pcx-ről.
na szóval az a helyzet, hogy amikor bekapcsolom a gépet ez történik:
- első bekapcsolás: felpörögnek a ventik (de csak alacsony fordulatszámon) - > rá 2-3 másodperce leáll az egész gép.
- második bekapcsolás: felpörögnek a ventik, itt már magas fordulatszámon (mert eléggé hangos a proci hűtője) szóval jól lehet hallani, hogy mikor fog ténylegesen beindulni a gép.
Másodjára mindig elindul, de hát zavar h elsőre miért nem.. persze nem mindig van ez így, de elég gyakori.. Kb. 10ből 4-szer nem sikerül elsőre elindulni neki..
Ez valami hardverhiba lehet ? vagy egyszerűen ilyen ez a gép? mi lehet a baj?
hozzáteszem, hogy nincs rendes számítógép házam.
ezt úgy oldottam meg, hogy egy régi ház bekapcsoló gombját vezetékkel együtt kivettem, majd rákötöttem a pw_switchre.
Szóval az alaplapról lóg egy kb. 20cm-es drót, azon van egy bekapcsoló gomb és azt kell megnyomni.
mégis jobb mint csavarhúzóval szarakodni minden egyes bekapcsoláskor. talán ez a baja?
tervezek egy normális gépházat, de azért gondoltam h előtte megkérdezem h mi lehet ez, amiért nem indul elsőre.
előre is köszi.
és még valami: terhelés alatt soha nem volt semmi gond, több óra játék (pl. GTA V, Rise of the tomb raider, Dying light, Shadow of mordor -> jelenleg ezt nyúzom) soha nem állt le a gép, volt hogy 2-2,5 napig ki se volt kapcsolva, akkor sem volt semmi gond.
a proci hűtő viszont még a gyári (mx-4 pasztával újrakentem pedig), rohadt hangos -> ~ 4-5000rpm játék közben, szóval mint egy porszívó..
a gombbal lesz gond. 99% eséllyel kb.
mindenképpen szerezz be valamilyen gépházat
szerintem az alaplap
nekem is újraszokott indulni a 775-ös konfigom, van amikor be se kapcsol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!