Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell áthelyezni a...

Hogyan kell áthelyezni a Windows-t a nemrég vásárolt SSD-re?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, akkor a Dokumentumok mappa egyszerűen áthelyezhető. De a Windows 7 Professional operációs rendszert hogyan tudom áthelyezni az SSD-re anélkül, hogy a rendszerben bármi is változna (tehát minden megmaradna, úgy maradna ahogy volt)?

Amit már tudok az SSD-kel kapcsolatban:

-legsűrűbben használt programokat kell áthelyezni rá, a Windows-on kívül

-fájlok letöltésére nem célszerű használni

-képeket, zenéket, videókat sem célszerű rajta tárolni

-ha új programot akarok az SSD-re telepíteni, akkor csak a második (általában D:) meghajtót kell kijelölnöm a telepítés célpontjának

-SSDLife nevű programmal tudom ellenőrizni a meghajtó élettertamát és a TRIM állapotát

-mindig hagyni kell rajta 25%-nyi szabad helyet gyorsaságának megőrzése érdekében

-nem szabad hibernálni a gépet a meghajtó élettartamának megtartása érdekében

-a TRIM-et be kell kapcsolni (elvileg Windows 7 rendszer alatt alapértelmezetten be van) a gyorsaság megtartásának érdekében

Amiben még a segítségeteket kérném:

Javítsatok ki, vagy egészítsétek ki, amit írtam, ha szükséges!

Hogyan tudok programokat, játékokat is áthelyezni rá?

2016. aug. 11. 01:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

10. Köszönöm, erről én sem tudtam. :D

Van erről valahol egy normális leírás, miért kell egész számnak kijönnie? (mákomra, nálam 256)

2016. aug. 13. 11:38
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert az SSD csak 4 kB-os egységekre írhat. A másik ok hogy az SSD csak egy komplett blokk (512 kB, azaz 128 darab 4 kB-os lap) törlésére vagy felülírására képes. Új SSD esetében nem gond, Beírja egy üres, vagy nem teljesen üres blokbba a 4 kB-os fáljt. Ha nem stimmel a méret, akkor beolvassa az egész blokkot, beríja a cachebe, töröl és megínt ír. Mindezt egy 4 kB-os fájl miatt. Ha nem kapsz egész számot, akkor az azt jelenti hogy nagyon sok, nem 4 kB-os lapod van.
2016. aug. 13. 13:18
 13/15 anonim ***** válasza:

Bakker! "beríja" :))) miket írok?

beírja akart lenni.

2016. aug. 13. 13:19
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze ettől függetlenül vannak SSD-k amiket kerülni kell. Nagy általánosságban a Samsung 850-es széria az Intelek, még a Kingstonok is jók. A Corsairok közt vannak gyengék is, A Nova széria pl. Az algoritmusa nem igazán jó, van amelyiknál a TRIM nem működik. Igaz én extrém módon használom őket, mivel képfeldolgozást végzek, ahol sokszor több száz RAW képet kell egybedolgozni, stackelni. A Nova Corsairok fél év alatt elhasználódnak. És SSD nélkűl ezt rengeteg ideig tartana feldolgozni.
2016. aug. 13. 13:42
 15/15 anonim ***** válasza:
Értem, köszönön, hogy elmagyaráztad. :D
2016. aug. 14. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!