Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell áthelyezni a...

Hogyan kell áthelyezni a Windows-t a nemrég vásárolt SSD-re?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom, akkor a Dokumentumok mappa egyszerűen áthelyezhető. De a Windows 7 Professional operációs rendszert hogyan tudom áthelyezni az SSD-re anélkül, hogy a rendszerben bármi is változna (tehát minden megmaradna, úgy maradna ahogy volt)?

Amit már tudok az SSD-kel kapcsolatban:

-legsűrűbben használt programokat kell áthelyezni rá, a Windows-on kívül

-fájlok letöltésére nem célszerű használni

-képeket, zenéket, videókat sem célszerű rajta tárolni

-ha új programot akarok az SSD-re telepíteni, akkor csak a második (általában D:) meghajtót kell kijelölnöm a telepítés célpontjának

-SSDLife nevű programmal tudom ellenőrizni a meghajtó élettertamát és a TRIM állapotát

-mindig hagyni kell rajta 25%-nyi szabad helyet gyorsaságának megőrzése érdekében

-nem szabad hibernálni a gépet a meghajtó élettartamának megtartása érdekében

-a TRIM-et be kell kapcsolni (elvileg Windows 7 rendszer alatt alapértelmezetten be van) a gyorsaság megtartásának érdekében

Amiben még a segítségeteket kérném:

Javítsatok ki, vagy egészítsétek ki, amit írtam, ha szükséges!

Hogyan tudok programokat, játékokat is áthelyezni rá?

2016. aug. 11. 01:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Clone HDDD.

Ha napi 30 GB-ot írsz rá, akkor is több mint tíz évet bír ki.

2016. aug. 11. 02:31
 2/15 anonim ***** válasza:

Az SSD-n létrehozol 2 partíciót.

Egy 500 MB-osat, és a maradékot, majd klónozod.

Azt amelyiken a winhez szükséges indítási fájlok vannak az 500MB-osra értelemszerűen, a maradékot, pedig a maradékra.

Egy játék: fejtsd meg a linket, mert nem engedi közvetlenül.

http://dir +23 tyw !33 in dows.hu/2015/05/11/windows-rendszerek-klonozasa/

2016. aug. 11. 02:31
 3/15 anonim ***** válasza:

A laptopba 3 éve raktam bele. Ez vezérli a távcsövet, a fényképezőgépet, a fókuszmotort. Erre töltődnek fel a képek és ezen stackelek, alkalmanként 100-150 képet. És még minden 100%-os. A TRIM hiánya nem probléma, nem is mindegyik támogatja. Tényleg kel kb 20% szabad hely, de nem a sebesség miatt. A passzív fájlokat nem ezen kell tárolni, nem arra való.

Az Az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlőt AHCI módra kell állítani

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt, hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt, hogy "fsutil behavior query disabledeletenotify". Ha a visszaadott érték 0, akkor jó, viszont ha 1, akkor be kell kapcsolni a TRIM-et, ehhez az "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" parancsot írd be.

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy: "dfrgui". Itt szed ki a pipát a "Futtatás ütemezés szerint" elől.Ezzel kikapcsolod a töredezésmentesítést.

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd" majd a bejövő ablakba azt hogy "powercfg -h off". Ha vissza akarod kapcsolni a hibernálást akkor "powercfg -h on"

Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a

HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!

0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,

1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,

2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,

3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.

A SuperFetch másképp:

1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc

2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!

3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.

Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.

Érdemes kikapcsolni a lapozófájlt is.

A fájlok utolsó elérési idejének naplózásat nagyon érdemes kikapcsolni, mert minden fájl olvasásakor (pl. sima vírus-ellenőrzés alatt) is folyamatos az írás az SSD-re! Regisztriben a HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FileSystem kulcsnál katt a "NtfsDisableLastAccessUpdate" bejegyzésre és a benne található értéket 0-ről írd át 1-re!

Az EaseUS Partition Master ingyenes, azzal is egyszerű klónozni.

A formázáshoz inkább egy linket adok, mert hosszú lenne lepötyögnöm. :)))

[link]

2016. aug. 11. 05:46
 4/15 anonim ***** válasza:
Ja még annyi, hogy a TRIM-et nem mindegyik SSD támogatja. Ez amúgy is csak arra jó hogy a Windows tudja előre hogy hova írjon. Az élettartamra minimális a befolyása.
2016. aug. 11. 05:51
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindegyikőtöknek a segítőkész válaszokat és hogy időt szakítottatok a problémámra, de a leírásaitok alapján felismertem, hogy ez már nem az olyan szintű felhasználóknak a feladata megcsinálni, mint amilyen én vagyok. Azért elméleti szinten hasznos volt elolvasni az ezzel kapcsolatos cikkeket és a ti válaszaitokat is.
2016. aug. 11. 18:32
 6/15 anonim ***** válasza:
Csak leírva bonyolult.
2016. aug. 12. 02:11
 7/15 A kérdező kommentje:
Értem én, csak az a baj, hogy még az olyan (gondolom egyszerű vagy magától értetődő) dolgokat sem ismerek/tudok megcsinálni, mint pl. létrehozni 2 partíciót, nem tudom hogy melyikek a Windows indításához szükséges fájlok vagy klónozni, megfejteni a linket. Ezeket a #2-es válaszoló írta, de a #3-as válaszból sem tudom pl. az alaplap BIOS-ában a SATA vezérlőt AHCI módra állítani, Prefetch és SuperFetch kikapcsolása mire jó vagy egyáltalán mi is ez, és a formázásnak (amihez linkeltél egy szöveget) sem tudom mi szerepe vagy hogy hogy kell végrehajtani.
2016. aug. 12. 16:23
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, de szerintem ez már haladó felhasználóknak való. Szerintem max. csak akkor tudnám megcsinálni, ha valaki részletesen elmagyarázna mindent, a leggagyibb módon (tehát kb. mintha valami értelmi fogyatékoshoz beszélne, mármint a Windows használatában vett értelmi fogyatékoshoz).
2016. aug. 12. 16:27
 9/15 anonim ***** válasza:

http://dir 444 tyw 444 in dows.hu/2015/05/11/windows-rendszerek-klonozasa/

A kétszer három 4-est töröld ki a linkből, így már remélem egyértelmű. :D

2016. aug. 12. 23:40
 10/15 anonim ***** válasza:

# 9

Nem rossz leírás de elég sok hiányosság van benne. Többek közt nem említi meg az Aligment, azaz eltolás fontosságát, pedig ha az nem jó, rengeteg felesleges írás lesz, ami egyrészt a teljesítményt, másrészt az élettartamot negatívan befolyásolja. Ha lefuttatod az „msinfo32” parancsot, akkor a Rendszerinformáció ablakban az Összetevők/Tárolás/Lemezek lapon a Partíció kezdetének eltolása sort megkeresed és az ott lévő számot elosztod 4096-al. Ha egész szám jön ki akkor jó, ha nem akkor azt igazítani KELL! Főleg emiatt jó a tiszta telepítés egy kezdőnek, mert ez sincs a manualban. :) Az előre formázott SSD-nél ezt nem mindig sikerül eltalálni.

2016. aug. 13. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!