Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pc usb port áramtalaíntás...

Pc usb port áramtalaíntás kikapcsolás után?

Figyelt kérdés

Új gépet raktam össze a minap, az alaplap egy

Gigabyte ga-h110m-s2h. A gond az, hogy kikapcsolás után az usbn marad áram, így az egerem, billentyűzetem, külső hdd, mind bekapcsolva marad. Nem udom hogy kell kipacsolni. Jumper csak a cmos törlésre van a lapon, semmi más, a BIOS ban pedig, nem találtam erre utaló beállítást, de lehet hogy ottvan csak én nem láttam, vagy nem értettem. Ha valaki tud kérném hogy segítsen.

2016. aug. 10. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet kikapcsolni. Nekem régebbi alaplapom van, azon se lehet kikapcsolni. Ezért úgy oldottam meg, hogy kikapcsolható hosszabítóba dugtam. Így csak kikapcsolom a hosszabbítót és máris áramtalanítottam a gépet. Persze vannak konnektorba dugható vezeték nélküliek is.
2016. aug. 11. 08:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Ó hogy ne mondjam mit csináljon a gyártó. Miért kell ilyet csinálni?! Kül. olyat olvastam, hogy nem jó kapcsolgatni a hálózatot mert akkor gyorsan tönkremegy a lítium aksi a lapon.

Köszi választ,

esetleg még várok valakire aki konkrètan erről a laptól tud valamit, hátha édzbekaptak már és megoldották.

2016. aug. 11. 08:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hogy laptopod van! Akkor viszont ha otthon használod a gépet, érdemes kivenni belőle az akkumulátort, és csak akkor beletenni, ha valahová viszed magaddal.
2016. aug. 12. 07:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Még valami: manapság a TV-ket is így gyártják /a fene enné meg!/, hogy nem lehet kikapcsolni őket, csak készenlétbe helyezni. Ezt ugyanúgy lehet megoldani: kikapcsolható hosszabbítóval. Arról a hülyeségről már nem is beszélve, hogy a TV-k a hangot vagy oldalra, vagy hátulra adják ki és nem előre!
2016. aug. 12. 07:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem laptop, asztali gép. Az aksi amiről beszélek az alaplapon lévő kis gomb aksi ami a CMOS memóriát "tartja életben".

A TV-k pedig olyanok amilyenek, erről a véleményem nem sok, 2011 ben ment tönkre a tv-m azóta nincs és nem is tervezek venni, nincs értelme, a TV csatornák mind szemetek. Az egyéb dolgokra pedig (film, net, minden) a számítógépet használom, 27"-os monitorom van és az a "TV" nekem.

2016. aug. 12. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Az alaplapon nem megy tönkre a gombakkumulátor, nekem évek óta úgy van az egész megoldva, ahogy legelőször leírtam, tehát nyugodtan használhatsz kikapcsolható aljzatot, semmi baja nem lesz a gépednek. Ne aggódj már annyit, nyugi! :D
2016. aug. 12. 17:32
 7/7 anonim válasza:
A gombelem amit írsz, nem fog tönkremenni, mivel gyakorlatilag kikapcsolt állapotban (egy normál alaplapon úgy kéne működjön)-az tartja meg a bios memórájában az adatot, táplálja árammal. Sok-sok évet kibír.
2016. aug. 28. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!