Gigabyte ga-h110m-s2h. A gond az, hogy kikapcsolás után az usbn marad áram, így az egerem, billentyűzetem, külső hdd, mind bekapcsolva marad. Nem udom hogy kell kipacsolni. Jumper csak a cmos törlésre van a lapon, semmi más, a BIOS ban pedig, nem találtam erre utaló beállítást, de lehet hogy ottvan csak én nem láttam, vagy nem értettem. Ha valaki tud kérném hogy segítsen.
Nem lehet kikapcsolni. Nekem régebbi alaplapom van, azon se lehet kikapcsolni. Ezért úgy oldottam meg, hogy kikapcsolható hosszabítóba dugtam. Így csak kikapcsolom a hosszabbítót és máris áramtalanítottam a gépet. Persze vannak konnektorba dugható vezeték nélküliek is.
2016. aug. 11. 08:11
2/7 A kérdező kommentje:
Ó hogy ne mondjam mit csináljon a gyártó. Miért kell ilyet csinálni?! Kül. olyat olvastam, hogy nem jó kapcsolgatni a hálózatot mert akkor gyorsan tönkremegy a lítium aksi a lapon.
Köszi választ,
esetleg még várok valakire aki konkrètan erről a laptól tud valamit, hátha édzbekaptak már és megoldották.
2016. aug. 11. 08:22
3/7 anonim válasza:
Nem írtad, hogy laptopod van! Akkor viszont ha otthon használod a gépet, érdemes kivenni belőle az akkumulátort, és csak akkor beletenni, ha valahová viszed magaddal.
2016. aug. 12. 07:51
4/7 anonim válasza:
Még valami: manapság a TV-ket is így gyártják /a fene enné meg!/, hogy nem lehet kikapcsolni őket, csak készenlétbe helyezni. Ezt ugyanúgy lehet megoldani: kikapcsolható hosszabbítóval. Arról a hülyeségről már nem is beszélve, hogy a TV-k a hangot vagy oldalra, vagy hátulra adják ki és nem előre!
2016. aug. 12. 07:54
5/7 A kérdező kommentje:
Nem laptop, asztali gép. Az aksi amiről beszélek az alaplapon lévő kis gomb aksi ami a CMOS memóriát "tartja életben".
A TV-k pedig olyanok amilyenek, erről a véleményem nem sok, 2011 ben ment tönkre a tv-m azóta nincs és nem is tervezek venni, nincs értelme, a TV csatornák mind szemetek. Az egyéb dolgokra pedig (film, net, minden) a számítógépet használom, 27"-os monitorom van és az a "TV" nekem.
2016. aug. 12. 15:00
6/7 anonim válasza:
Az alaplapon nem megy tönkre a gombakkumulátor, nekem évek óta úgy van az egész megoldva, ahogy legelőször leírtam, tehát nyugodtan használhatsz kikapcsolható aljzatot, semmi baja nem lesz a gépednek. Ne aggódj már annyit, nyugi! :D
2016. aug. 12. 17:32
7/7 anonim válasza:
A gombelem amit írsz, nem fog tönkremenni, mivel gyakorlatilag kikapcsolt állapotban (egy normál alaplapon úgy kéne működjön)-az tartja meg a bios memórájában az adatot, táplálja árammal. Sok-sok évet kibír.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!