Mit gondoltok erről a mini-ITX configról (játék + házimozi)?
A polc miatt a ház mérete limitált, így csak mITX házak jöhetnek szóba. A gép házi mozizásra és játékre kellene. A következő alkatrészeket válogattam össze, de mivel nem vagyok PC építésben valami nagy májer, ezért ha valami nem stimmel, vagy nagyon kilóg a sorból, akkor légyszi írjátok meg! Köszi.
Szóval a cuccok:
Ház - Thermaltake Core V1 Mini ITX Cube
Alaplap - MSI H81I LGA1150 Mini-ITX
CPU - Intel Core i3 (4170) 3.7GHz (socket 1150)
RAM - Corsair 2x4GB DDR3 1600 Mhz
SSD - Kingston 240 GB SSD 2.5 SATA3 (+HDD régi gépből átmentve)
GPU - Sapphire AMD Radeon RX480
PSU - Corsair Bronze Power Supply Unit, 500 W
Hol találtál rx 480 at?
Egyébként nagy különbség nincs, 10-15 százalékkal gyorsabb csak az 1060 dx11 alatt(dx12 alatt meg vagy egy szinten vannak vagy a 480 mögött kullog).
Prociból ha belefér akkor inkább néznék i5 öt, az i3 úgy igazán semmire nem jó, átlagfelhasználásra overkill, játékokhoz meg sok esetben kevés.
Teljesen jó, habár én már inkább skylake-re építenék, vagyis i3 6100-ra egy ilyen alaplappal (csak ez így picivel drágább lenne):
Természetesen DDR4-es Kingston (Fury) 2133Mhz-es ramokkal.
De amúgy jó gép, proci pont megfelelően erős a VGA-hoz, a táp is minőségi.
"Hol találtál rx 480 at? "
UK amazon-on, 260 font.
Nekem úgy tűnik, hogy a gyors i3-as processzorok azért állják a versenyt. Sajnos egy hasonló kategóriájú i5 simán kétszer ilyen drágák. Arról nem is beszélve, hogy az utolsó játék, amive játszottam, az a half life 2 volt, szóval van mit bepótolni. :D
"skylake-re építenék, vagyis i3 6100-ra egy ilyen alaplappal "
Köszi az ötletet! Megnéztem, és nincs nagy különbség árban a két konfig között (az alaplap drágább, de a proci olcsóbb). Mi az előnye ennek az összeállításnak?
Jelentősen erősebb az újabb generációs i3 6100 az i3 4170-től.
A másik érv, ami még emellett szól, az-az, hogy támogatja a DDR4-es memóriát, így az jóval időtállóbb. Míg a DDR3 már egyre inkább ki fog menni a forgalomból, a DDR4 még hosszú évekig elterjedt lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!