Milyen notebookra váltsak mérnök hallgatóként?
Villamosmérnöki irányvonalon tanulok. Tavaly vettem egy notebookot, amiről azt hittem, igazán bivaly lesz: Lenovo Y50-70-est, i7-es processzor, dedikált videokártya (Nvidia Geforce GTX 860), 8 GB RAM-mal, SSD-tárhellyel. Valóban gyors a hétköznapi feladatoknál, de nem egy nagy élmény cipelni és a programok messze nem futnak olyan jól rajta, mint egy (jóval) gyengébb paraméterű asztali gépen. Így arra jutottam, hogy elcsencselem az előző gépet és veszek egy könnyen hordozható, 14''-os képernyőméretnél kisebbet, ami olcsóbb, maximum 200.000 Ft-ért. Ezt néztem ki: [link]
Ha egy régebbi asztali géppel csinálom a modellezést meg a hardver-igényesebb feladatokat, akkor érdemes ilyen drága gépbe beruházni, mint a linkelt? Kell az i5-ös proci? Azért azt nem akarom, hogy semmilyen program ne fusson el rajta. Mi a véleményetek? Kell ilyen jó, vagy elég egy gyengébb is? Minden véleményt szívesen veszek!
# 11/11 Időpont ma 12:54
Azért az Y50-70 ~2kg. Ne nevezzük ezt már nehezen hordhatónak könyörgöm.
Wordnek, Excelnek meg qrvamindegy, 80-ért veszel rá.
Könyv? füzet? Lel
Nem fogsz te könyvet meg füzetet hordani.
Lesz nálad vagy 30-40 A4-es nyomtatólap egy kisebb dossziéban meg pár toll
De ha füzetbe akarsz jegyzetelni akkor minek a noti?
Azért, hogy még hamarabb kibukj? Nálunk aki notival járt az mind kibukott, mert túl nagy volt a kísértés, hogy megnézze a facebookot, híreket olvasson, filmet nézzen stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!