Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen notebookra váltsak...

Milyen notebookra váltsak mérnök hallgatóként?

Figyelt kérdés

Villamosmérnöki irányvonalon tanulok. Tavaly vettem egy notebookot, amiről azt hittem, igazán bivaly lesz: Lenovo Y50-70-est, i7-es processzor, dedikált videokártya (Nvidia Geforce GTX 860), 8 GB RAM-mal, SSD-tárhellyel. Valóban gyors a hétköznapi feladatoknál, de nem egy nagy élmény cipelni és a programok messze nem futnak olyan jól rajta, mint egy (jóval) gyengébb paraméterű asztali gépen. Így arra jutottam, hogy elcsencselem az előző gépet és veszek egy könnyen hordozható, 14''-os képernyőméretnél kisebbet, ami olcsóbb, maximum 200.000 Ft-ért. Ezt néztem ki: [link]

Ha egy régebbi asztali géppel csinálom a modellezést meg a hardver-igényesebb feladatokat, akkor érdemes ilyen drága gépbe beruházni, mint a linkelt? Kell az i5-ös proci? Azért azt nem akarom, hogy semmilyen program ne fusson el rajta. Mi a véleményetek? Kell ilyen jó, vagy elég egy gyengébb is? Minden véleményt szívesen veszek!

2016. júl. 28. 07:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%
Minek csesznél el egy Y50-70-est erre a katasztrófára?
2016. júl. 28. 07:57
 2/16 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem ne notit vegyél. Jegyzetelni nem lehet rajta, ha órán gépet kell használni akkor adnak, sokkal gyengébb mint egy azonos árú asztali
2016. júl. 28. 08:10
 3/16 Lord Hidan ***** válasza:
93%
Ez a laptop egy zacskó szotyit nem ér a lenovodhoz képest inkább cipelném mindenhova azt. Jóval gyengébb nála.
2016. júl. 28. 08:32
 4/16 anonim ***** válasza:
68%
Direkt vagy hülye vagy nekifutsz?! Ha egyszer leìrod, hogy tapasztalatod alapján egy laptop gyengèbb, mint egy pc, ès ez neked nem elèg, akkor mègis mi a tökömnek erőlteted?! Pláne 200èrt ami laptopnál max közèp kategória.
2016. júl. 28. 09:32
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő és kevésbé építő kommenteket. Végeredményben milyen alternatívát javasolnátok?
2016. júl. 28. 10:42
 6/16 A kérdező kommentje:
Ez milyen lenne? [link] Kicserélve az SSD-t egy nagyobbra?
2016. júl. 28. 10:45
 7/16 A kérdező kommentje:
Vagy ez: [link] Kicserélve a HDD-t egy 256 GB-os SSD-re?
2016. júl. 28. 10:46
 8/16 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem rakd el a pénzt jól fog jönni mikor kirúgnak az egyetemről
2016. júl. 28. 11:19
 9/16 A kérdező kommentje:
Na, elástam a pénzt, rögtön a kutya mellé. Most már segítesz, hogy milyen notebookot vegyek, Szenszej?
2016. júl. 28. 11:41
 10/16 anonim ***** válasza:
93%

Már elmondtam, ne notit vegyél.

Nem azért mondom, mert asztalikat árulnék vagy valami, hanem mert informatikus hallgató vagyok, a legtöbb barátom vagy infós vagy valamilyen mérnök(villamos, gépész stb).

Megvettük mi is a többszázezer forintos notikat, hogy fú de jó lesz, meg olyan lesz mint a filmekben, hogy mindenki notival jegyzetel. Hát nem.

Az anyag nagyrésze képlet meg ábra, ezt nagyon lassan lehet csak gépen megcsinálni(papírhoz képest). A suliban a gépek egész gyorsak nem ad annyi pluszt, hogy megérje becipelni. A mérnököket nem tudom ez mennyire érinti(de valószínűleg eléggé), egyszerűen kicsi a notik felbontása. Ez az 1366*768 egyenes szánalmas, de nagyon sokszor a sima fullhd sem elég (inkább 2 kell, vagy egy UW).

Most leszünk harmad évesek, nagyon kevés emberről tudok aki notebookot használ és nem asztalit, de ők is 4-500e forintért vették a notit

2016. júl. 28. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!