I7 4790K hőmérséklet befolyásolhatja az FPS-em?
Hát az gáz... Az 4770S,4790S-ek szoktak ilyen mókákat csinálni, de csak akkor, ha 100%-on mennek.
Az Auxtin temp sor valószínűleg baromság. Kb. olyan mint az MSI Kombustorban a -1 fokos AMD GPU :)
Az a baj, hogy K-s procim nem volt még, de én visszakapcsolnám a turbót. Esetlegesen a BIOS-t frissíteni, ha így sem tudja tartani az alap 4,0-át terhelés nélkül, akkor garancia és vissza a feladónak.
...Nekem nagyon rossz élményeim vannak a 4790-es családról, a melegedés miatt, pedig az enyém 3,6 volt alapon, 4,0-ás turbóval...
Jól tudod, de én nem kapcsolnám ki, az egy alapvető védelmi funkció, a proci védelmére. Valahogy csak meg kellene találni, hogy miért nem dolgozik rendesen.
Manapság semmire nem garancia sajnos az I7-sem. A Xeon prociknál bezzeg ez nem fordul elő..Sajnos ami nem jó Xeonnak, abból lesz i7 :(
Amit ki lehetne próbálni, megizzasztod egy stressz teszttel, közben figyelni a hőmérsékletet, a turbót és az órajelet. Pontosan 4 Ghz en kellene mennie, alapbeállításokkal, a turbót meg kapcsold ki. Ha fékez a hőmérséklet miatt, az azonnal látni fogod.
Jogos! A védelmet ne kapcsold ki!!!!
Nekem nem volt 4.gen i7, csak 4.gen i5-4690K. Ha Performace van beállítva 4300-on megy a proci és max 68 fokos. Ennyire mellényúltak az i7-ben?
Össze vissza van ez az egész:
Ez a régi procim: egy I7 4770S
Az alap órajele 3,1, az összes szál 100%-on, turbó bekapcsolva, holott kikapcsolva kellett volna lennie. Azóta sem értem.
A hivatalos TDP-je 65W, ehelyett bezabált majdnem 100-at.
..Ez csak egy érdekesség az I7-es történetek margójára, bizony vannak furcsa dolgok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!