Gyermekem gépét szeretném kicsit feltúrbózni segítség?
Sziasztok!
Fiam gépét szeretném erősíteni. Az alaplapja sajnos régi, de én még ragaszkodok hozzá: MSI k9 a2 cf
Ami most van benne VGA: Nvidia Geforce 8600 Gt 512 mb
Megnéztem ennek a régi kari foglalatát és az volt odaírva busz: pci-e x16 Ezt nem értem. Valaki, mondja meg, hogy mit jelent ez a busz: pci-e x16. Az alaplapról a linket nézzétek meg. Én sajnos nem értek angolul, mert oroszt tanultam.
Amit szeretnék bele venni vga:
Sapphire r7 240 1 gb ddr5 128 bit
esetleg: Nvdia geforce gt 740 ddr5 2 gb 128 bit
Melyik lenne a jobb? Proci ami most benne van kitudja-e szolgálni ezeket? AMD athlon x2 6000+ 3ghz
Ezt a két kártyát beletudnám rakni a régi helyére?
Még azt kérdezném meg: Milyen "phenom" tipusú proci jó bele? Ezt támogassa maximum ez az alaplap. Ennyit kitudtam szűrni.
Mellesleg azért szeretném erősíteni a gépét, mert megérdemli. Eddig szín ötös bizonyítványa volt.
Remélem válaszaimra kérdést kapok. Aki értelmesen válaszol előre is köszönöm!
Hupsz!
Azóta válaszoltak a kérdésemre és azt mondták maradhat a tápegység, akkor magamat ismételem. Nem kell venni tápegységet.
Csak ezt kell venni:
Egy ilyen videókártyát:
(Még nem vitték el jó lenne minnél hamarabb lecsapni rá!)
Procinak meg egy:
(tényleg nagyon jó ár/érték arányban van)
Valamint még 4x2gb vagy 2x4gb RAM ( ~8k-ért szintén lehet szerezni hardverapro-n arra kell figyelni ,hogy DDR2 legyen)
Hupsz rossz a procinál a link. Akkor elmondom mit keress:
AMD Pheonm II x6 1055t
Ez a proci becses neve.
Jaja 2012-es középkategória teteje, máig elég király.
A Hardverapro egy elég király oldal, ha megnézed egy eladó értékeléseit és nincs negatívja akkor tuti nem ver át.
Majd írd le mi volt a reakciója légyszives :)
Ja még egy dolog!
Elméletileg az általam írt phenom nem eszik többet 95 wattnál de ha netán más kerülne a gépbe akkor tényleg nézd meg a szériaszámot mert nem lenne vicces kinyírni az egész gépet mert az alaplap lefüstölt.
Ja és még valami, 95 wattra már elég jó lenne egy valamilyen hűtőt venni 3000-ért lehet szerezni hardverapró-ról, de ha nem is tudtok hírtelen akkor csak tiltsatok le a bios-ban pár magot, kisebb lesz a teljesítmény de nem melegszik, szintén nem lenne jó megdőzni a procit ha netán nem kapcsolna le az alaplap. De gondolom a srác tud stressz-tesztet futtatni ha már ilyen gépre van szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!