Gyermekem gépét szeretném kicsit feltúrbózni segítség?
Sziasztok!
Fiam gépét szeretném erősíteni. Az alaplapja sajnos régi, de én még ragaszkodok hozzá: MSI k9 a2 cf
Ami most van benne VGA: Nvidia Geforce 8600 Gt 512 mb
Megnéztem ennek a régi kari foglalatát és az volt odaírva busz: pci-e x16 Ezt nem értem. Valaki, mondja meg, hogy mit jelent ez a busz: pci-e x16. Az alaplapról a linket nézzétek meg. Én sajnos nem értek angolul, mert oroszt tanultam.
Amit szeretnék bele venni vga:
Sapphire r7 240 1 gb ddr5 128 bit
esetleg: Nvdia geforce gt 740 ddr5 2 gb 128 bit
Melyik lenne a jobb? Proci ami most benne van kitudja-e szolgálni ezeket? AMD athlon x2 6000+ 3ghz
Ezt a két kártyát beletudnám rakni a régi helyére?
Még azt kérdezném meg: Milyen "phenom" tipusú proci jó bele? Ezt támogassa maximum ez az alaplap. Ennyit kitudtam szűrni.
Mellesleg azért szeretném erősíteni a gépét, mert megérdemli. Eddig szín ötös bizonyítványa volt.
Remélem válaszaimra kérdést kapok. Aki értelmesen válaszol előre is köszönöm!
3 napos mákos lecsó
8gb ddr2 ramot ha belerokkan sem nagyon fog szerezni 8 ezerért. duplájáért esetleg.
ezt már csak onnan is tudom hogy nem rég adtam túl 4x2 gb ddr2 ramon 18 ezerért :D (igaz 1066osak voltak)
A többieknek igazuk van!
Fontos a jó táp.
Azért, mert egy rossz táp nem adja le jól a feszültséget. Pl van egy 400W-os noname táp, ami kb 160W-ig adja le jól az áramot. Ha annál nagyobb terhelést kap, akkor ingadozik a feszültség, ami kinyírhatja az alkatrészeket. Pl 1.2 V-on megy a kártya. Ha rossz a táp - márpedig gondolom az nem volt cserélve azóta-, akkor ráküld neki 1.6 V-t a kártya már tönkre is ment. És elbuktad a kártya árát, azért mert a tápod kinyírta. Egy új tápot mindenképp érdemes venni. Egy minőségi tápot tovább lehet vinni a későbbiek során ha új gépet kapna a fiatalember.
Én írtam a válaszok 90%-kát csezdmeg :D
Milyen többiek?
Na most úgylátom én fogom a kemény igaszságot átadni. Gratulálok a fiad bizonyitványához. Viszont ha valami szuper meglepetésnek szánod ezt, akkor nagy csalódáslesz. 10 éves platformot próbálsz újraéleszteni, ilyen r7 240-ekkel amit sohasem játékra fejlesztett az amd, ahogy az nvidia sem a gt szériát. Igpu nélküli gépbe tervezték, meg az emberek lehúzására. Lehetséges, de mondom, csalódás ergo pénzkidobás lesz. Nem tudom az anyagi helyzetét a családnak, de ide még kéne pénz. Szép dolog a pc, de az elején sok pénzt emészt fel.
Újonnan 130 ezerből már egy medium 1080p 40 átlagfpses gép kijön. Használtan ugyanennyiből jobb, de ugye rizikó bár kicsi, de ottvan, főleg gari nélkül.
Jó lenne tudni a tápot és a házat, hátha azt meglehet oldani még. Bár kétlem mondjuk.
Még egy kérdés: a gyerek komolyan is játszik, vagyis sokat van a gép előtt, vagy csak néha-néha? Mert az igény nem mindegy persze. Amúgy mindíg szép, hogyha egy gyereknek gépet vesznek, de ezt okosan kell.
Lehet ebből még jó gépet csinálni de kb annyiból ,hogy már megérné venni használtan egy i3-ast.
Multkor volt hardverapro-n i3 dedikált HD7790-nel 8gb rammal, FSP Hexa táppal, hamar el is vitték.
A táp: Chieftec Smart 600W
Házat azt nem tudom, de van benne hely rendesen.
3 lehetőséged van:
1.A kerethez hozzácsapsz még ~15 ezret és beszerzel egy XFX TS430-as tápegységet:
2.Vagy megveszed az alkatrészeket amiket írtam és a következő fizetésnél veszel egy ilyen XFX tápot (vagy a fiad vesz a zsebpénzéből ha van neki) ami ugye azért rizikós mert közben tönkremehet a Chieftech.
3.Vagy azonnal megveszed az XFX-et de úgy ,hogy benne maradj a keretben ebben az esetben:
Esetünkben 6 helyet akkor 4 magos phenom: [link]
Videókártyának meg egy ilyet:
És ugye akkor mellé az XFX táp meg talán még tudsz venni +2gb ramot.
Mást nem tudok. :/ Bocsika.
Ui.: Mielőtt még elfelejtem, meg kéne nézni az alaplapot
ha a széria száma ez: 601-7388-010.
Akkor az azért para mert nem mehet bele csak 95 wattos proci és esetünkben csak 125 wattosat találtam hardverapro-n.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!