Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyermekem gépét szeretném...

Gyermekem gépét szeretném kicsit feltúrbózni segítség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Fiam gépét szeretném erősíteni. Az alaplapja sajnos régi, de én még ragaszkodok hozzá: MSI k9 a2 cf

[link]

Ami most van benne VGA: Nvidia Geforce 8600 Gt 512 mb

Megnéztem ennek a régi kari foglalatát és az volt odaírva busz: pci-e x16 Ezt nem értem. Valaki, mondja meg, hogy mit jelent ez a busz: pci-e x16. Az alaplapról a linket nézzétek meg. Én sajnos nem értek angolul, mert oroszt tanultam.

Amit szeretnék bele venni vga:

Sapphire r7 240 1 gb ddr5 128 bit

esetleg: Nvdia geforce gt 740 ddr5 2 gb 128 bit

Melyik lenne a jobb? Proci ami most benne van kitudja-e szolgálni ezeket? AMD athlon x2 6000+ 3ghz

Ezt a két kártyát beletudnám rakni a régi helyére?

Még azt kérdezném meg: Milyen "phenom" tipusú proci jó bele? Ezt támogassa maximum ez az alaplap. Ennyit kitudtam szűrni.

Mellesleg azért szeretném erősíteni a gépét, mert megérdemli. Eddig szín ötös bizonyítványa volt.

Remélem válaszaimra kérdést kapok. Aki értelmesen válaszol előre is köszönöm!

2016. júl. 25. 17:48
1 2 3
 1/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
66%
Mennyit szánnál neki gépre? Ez kétezres évek közepe technológia, nem éri meg venni.
2016. júl. 25. 17:50
 2/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

A videókártya jó lenne bele,

Processzornak ami még ma is elfogatható vennék neki egy:

Phenom II X6 1055T (Ez a processzor 6 magos 95 wattot fogyaszt, keress Hardverapro-n használtan)

8gb DDR2 Ram-ot (8 ezer ft használtan)

Videókártyának meg ~14 ezerért lehet venni Ati radeon HD7770-et, ~12 ezerért HD5850/6850-et amik köröket vernek az r7-esre, viszont lehet akkor bekéne újítani egy másik tápra ami egy XFX TS450 lehetne ~15 ezer ft.

És ezekkel az alkatrészekkel lehetne a legtöbbet kihozni az alaplapból.

2016. júl. 25. 17:55
 3/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Mennyi idős a fiad? Mert lehet akkor lejjebb lehetne venni az igényekből.
2016. júl. 25. 17:56
 4/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Viszont az említett processzor ~25 ezer ft, amit nem értek.
2016. júl. 25. 18:01
 5/27 A kérdező kommentje:
12 Éves a fiam. Most mondja, hogy lolozik és CS:GO-zik vagy mi. Akkor amit írtam két vga az belemenne? Mindjárt megnézem az ajánlott videókártyákat is, de erre a kérdésemre is szeretnék választ kapni ha nem probléma. Amúgy, köszönöm az eddigi segítségeket, megy a zöld pacsi!
2016. júl. 25. 18:08
 6/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Az r7 240-et bele tudnád tenni de mennyi lenne az alkatrészekre a keret, az alaplapba csak használtan lehet találni már érdemes komponenst.

A Counter Strike:Global Offensive (CS:GO) és a League of Legends (lOL) bőven elfut ezen a kártyán de nem éri meg újonnan, mennyid lenne rá? Esetleg küld ide a fiadat, írjatok rám privátban és mondjátok meg mennyi a keret mert itt elég sokáig tartana.

2016. júl. 25. 18:12
 7/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
Ja azt elfelejtettem írni ,hogy a GT740 is belemenne de az r7 240 jobb választás.
2016. júl. 25. 18:25
 8/27 A kérdező kommentje:
Nem küldöm ide, mert meglepetés lesz neki. Csak megkérdeztem, hogy mivel szokott játszani a gépen. Úgy kb 50 ezer.
2016. júl. 25. 18:41
 9/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
53%

Rendben akkor leírom ~50 ezerből ,hogy tudnád a legkölcséghatékonyabban felturbózni az egészet:

Egy ilyen videókártyát:

[link]

(Még nem vitték el jó lenne minnél hamarabb lecsapni rá!)

Procinak meg egy:

[link]

(tényleg nagyon jó ár/érték arányban van)

Valamint még 4x2gb vagy 2x4gb RAM ( ~8k-ért szintén lehet szerezni hardverapro-n arra kell figyelni ,hogy DDR2 legyen)

És ezzel még egy 3-4 évig nem kell költeni a gépre.

Azt jó lenne megnézni milyen tápegység van benne mert ha rossz akkor kell venni egy XFX TS430/450-et, nem lenne jó ,ha egyszer csak elszállna és vinné magával az új alkatrészeket.

2016. júl. 25. 18:51
 10/27 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
53%
Esetleg ha leveszed az oldalát és megnézed milyen táp van benne. (PONTOS TÍPÚS JOBBAN SZÁMÍT MINT A WATT!)
2016. júl. 25. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!