Nagyon melegszik a laptopom. Proci 97-98 celsius. Csinaljak vele valamit vagy jo igy meg?
Igen veszélyben van, akármennyire laptop CPU a maximális hőmérséklet nem kellene elérje a 80 fokot se, a 97-98 pedig nagyon durva!!!
Pasztázd újra mert szerintem kiszáradt alatta a paszta és nem látja el a feladatát.
Továbbá az se mindegy, hogy a szobába hány fok van, valamint a laptopnak az elhelyezkedése a légcsere szempontjából.
Milyen laptop pontosabban?
Hol porog az 5-6 ezret? A ventik max 3 ezrel mennek kb
Es akkor meg jatszol is rajta grat
4-es vagyok.
Az enyém itt volt szervizbe:
Nagyon korrektek, és a futárt is meglehet velük beszélni.
Addig se terheld le netezésen kívül mással.
Ha folyamatosan ilyen meleg akkor nem tesz jót a foglalatnak se, a CPU-nak se, lehet el fog durranni ha nem bírja már tovább, legrosszabb esetben meg lángra kap aztán majd lesz fejfogás.
Proci hőmérsékletek: 70 fokig biztonságos, 80-90 foktól hosszú távon káros, 100-120 fölött veszélyes. Alapjáraton 25-40 foknak, míg a normál hőmérséklet 40-70 fok között van. (a hőmérsékleti értékeket innen vettem: [link] )
Én ezeket a fokozatokat használom:
70-75 foktól: sárga fokozat, külső venti használatba vétele.
85-90 foktól: narancs fokozat, a hőmérséklet fokozott figyelése, és a külső venti max-ra való kapcsolása.
105 foktól: piros fokozat, a CPU-t azonnal alapjáratra kell tenni.
115 foktól: a gép azonnali kikapcsolása.
A külső ventilátornak én ilyen asztalit használok: [link] Sokkal jobban hűtenek, mint az USB-s ventik. Próbáld meg egy asztali ventivel (vagy esetleg egy erősebb állóval). Illetve természetesen ki kellene takarítani a gépet, no meg a többit már elmondták az előttem lévők.
(HDD-khez ezek az értékek tartoznak: [link] Tehát 25-50 fok között érdemes tartani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!