Gép összerakást hogyan?
Egy régebbi gép és új alkatrészekből szeretnék egy netezős kis gépet csinálni.
a régiből amit meghagynék :
- mercury tápegység 350 w
- dvd iró
- 500 gb merevlemez , Windows 10 el
- ház - 3 db venti
Amit most vettem :
- ASUS AM1M-A Alaplap
- AMD Sempron X4 3850 1.3GHz AM1 Processzor
- Adata 2x4GB gaming series 1600 memória
A kérdésem az lenne ez igy működhet? A tápegység nem lesz kevés? Videókártyát nem vettem, igy az alaplapi videóvezérlőt használnám. De ha vennék egy minőségibb tápot akkor még vennék egy (számomra) komoly videókártyát amire ezt néztem ki : XFX Radeon R7 370 Double Dissipation 4GB GDDR5 256bit
A tápot bele se fogod tudni dugni az alaplapba mert csak 20 pines, nem 24.
És igen, működhet attól függetlenül ,hogy nem érte meg.
A régiből az ODD-t, a vinyót, a házat meghagyhatod, de a tápot nem javaslom, mert veszélyes. (Ha meg bele sem megy az alaplapba, akkor tényleg egyértelmű a helyzet, hogy új kell.)
Különben vásárlás előtt kellett volna kérdezni, mert ez így nem érte meg.
Netezős gépnek elmegy, oda 4GB is elég. (mondjuk 2x2GB dual-channellel az integrált miatt, és leszámolva 256-512MB-ot a videókártyának)
A fogyasztása 50W alatt lesz. (a külön videokártya nélkül)
A 8GB memóriát meg a későbbi 370-et is beleszámolva mintha inkább játékgépet akarnál összerakni, oda viszont kevés lesz a processzor és a tápegység cseréje is javasolt.
Na de, ha már megvan a gyerek, akkor bizony ez van, nem igaz? Ha minimált akarsz költeni akkor kell egy ilyen proci, ez legalább nem a csigák csigája:
Táp szintén muszáj lesz nagyobb fajta ha nem is most rögtön, de a kártyát megvéve igen, mivel biztos, hogy a kinézettet nem fogja elbírni, de akármilyen dedikál meghaladná szerintem a képességeit.
Másik ajánlatom, hogy azért mindent ne kelljen cserélni, ram maradhat:
1150-es deszka, bele egy G pentium vagy egy celeron, később igény és pénztárca szerint bővítheted.
Összeraktam a gépet! Volt egy kis szenvedés de működik! A processzor vásárlásánál is tudtam hogy az gyenge, azért vettem mert 10 ezer ft volt. Egyetlen felmerült gond hogy a ház előlapi audió csatlakozója nem működik, mellette az usb portok igen. És az alaplapi audió is működik hátul.
Nem gamer gépet akartam összerakni csak netre kell meg zeneszerkesztés fl stúdió. A jobb videókártyát meg azért gondoltam hogyha egy videót szeretnék kimenteni akkor ne egy óráig szenvedjen a munkával. Még nem tudom hogy döntök de egy jobb tápot mindenképp veszek a köv. fizunál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!