I7 6700k-ra milyen hűtőt vegyek?
Tuningolod is azt a processzort? Tuning nélkül le kéne hűtenie. Én egy arctic freezer i30at használok és 60fok alatt tartja Passzívan venti nélkül használva a porocesszort. Ha nem tuningolod tuti jól van az rajta?
Házadba mekkora fér max? Alpenföhn Matterhorn Black van már 15ezerért pcx-en 160mm-es
Szerintem se jó valami nálad. Normálisan kell pasztázni, az sokat segít(het), egy arctic mx-4 jó.
De a gyári is jó szokott lenni, ami a hűtőn van.
A borsó középre nem jó megoldás. Egy egyenes és vékony élű késsel szoktam elkenni a procin, nagyon egyenletesen és vékonyan szét lehet kenni (kb. ahogy a gyári megoldás van a hűtőkön). Szélső 1-2mm elmaradhat, oda kinyomódik a plusz.
I7 6700K hoz nem jár gyári hűtő
A gyárit úgy értettem, hogy bármelyik hűtőhöz, amit a gyár kent fel.
A szétkenős megoldás saját tesztjeim alapján a legjobb és legbiztosabb. Semmiféle buborék meg hasonló nincs és 100% a kontakt. Arctic mx-4 pasztával nem tudod vastagon kenni, mert a felesleg kimegy.
Nem véletlen, hogy a hűtőkön gyárilag is el van kenve...
Ezt én is ugyan úgy elmondhatnám
A borsó középre megoldás saját tesztjeim alapján a legjobb és legbiztosabb. Semmiféle buborék meg hasonló nincs és 100% a kontakt.
Mérd meg középponttól mekkora távolság az élek közepe illetve a sarok.
Ha kimegy mind a 4 sarokra, akkor az élek közepénél már "lefolyik".
Te is elmondhatod hogy tesztelted, de a gyári pasztázási mód is engem igazol.
Pásztázd újra, először egy borsónyit nyomj középre és tesztelt le aida 64 stressz teszt alatt a hőfokokat, mondjuk 10 percig, "CPU, FPU, CACHE" legyen beixelve.
Majd utána az általam ajánlott módszert, egyenes vékony élű kés élével egyenletesen elteríted, vékonyan. Szélső 1-2mm sáv elmarad, nem gond.
Aztán megírhatod az eredményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!