Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Commodore 64 kazetta meghajtó...

Commodore 64 kazetta meghajtó fej beállítás?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy hogyan forgassam a fejet, hogy működjön, mert egyenlőre nem megy rajt semmi (persze lehet rossz a kazetta), most rendelek új kazettát, talán azzal jó lesz. Ha nem, és egy kazetta jack adaptert, akkor is be kell állítanom jól, csak nem tudom, hogy merre tekergessem.
2016. júl. 10. 22:00
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
A star commandert honnan tudnám letölteni, hogy működjön is? Windows 10-em van.
2016. júl. 14. 15:35
 22/27 A kérdező kommentje:
Inkább azt kérdezném, hogy total commanderrel hogyan tudnám a d64 fájlból hogy tudnék prg-t csinálni?
2016. júl. 14. 15:48
 23/27 A kérdező kommentje:
A c64 belsejében az rf csatlakozonal van egy kapcsolo. Azt hova kapcsoljam, mert szerintem regen ahoz is hozzanyultam. Nemtudom, az nem ntsc/pal kapcsolo vagy valami?
2016. júl. 14. 23:15
 24/27 Hominida ***** válasza:

A kapcsolóról sajnos nem tudok semmit, de valóban, esélyes az NTSC/PAL váltása. De ha látod a gép képét a tévén, színesben, akkor jó lesz.

A Microsoft elsődleges célja a Windows 10 fejlesztésekor az volt, hogy a felhasználót végre úgy megszopassa, hogy a szeme kiessen. Így aztán egy korábban már bevált programot vagy sikerül rajta elindítani, vagy nem. A Star Commander DOS alatt futó program, ezért ha a program indítása előtt be tudod állítani az ikon tulajdonságai között a kényszerített kompatibilitást XP (SP2/3) vagy Win98 módban, akkor talán hajlandó rendben elindítani. Ha nem, akkor futtasd a CMD nevű rendszerprogramot (ha van), és azon belül kell elnavigálnod a Star Commander mappájába, majd kiadni az SC parancsot. A navigálás csekélyke DOS-ismeretet követel. Ha ez sem megy, akkor a DosBox nevű emulátort futtasd, azon belül egész biztosan megnyitható a Star Commander, de az ehhez szükséges előkészületeket a DosBox doksijából ki kell tanulmányoznod.

A Star Commander írni is tud imagefájlba, ám ha elég a lemezképből olvasni, kimásolni valamit, azt a Total Commander is tudja. Töltsd le a [link] oldalról a Diskdir nevű plugint,a megnyitáskor automatikusan települ. Onnantól a D64 kiterjesztésű fájlt tömörítvényként kezeli, amiből a C64-es fájlok kimásolhatókká válnak.

Ide tartozó programok, de ha jól láttam, az általad keresett játék is megvan itt: [link] . Szintén tartós időtöltést ígér a [link] .

2016. júl. 14. 23:54
 25/27 A kérdező kommentje:
Azt hogy ertette hogy parhuzamosan mentsek kazettara? Most annyit csinaltam hogy nehany programot kinyomtam kazettara, az a oldalara, a b-re pedig egy masikat csak nem turbosat.
2016. júl. 15. 00:26
 26/27 Hominida ***** válasza:

Úgy értettem, hogy mindig egyszerre két kazettát használj, és amit és ahová kimentettél a géppel valamit, azt pont úgy a másik kazettán is csináljd meg. A két kazetta így egymás másolata marad, és mindenből van két példányod. (PC-s merevlemezegységek esetében ezt RAID-0 kapcsolásnak hívják.)

Csak azért lehet szükség erre, mert a kazetták adattárolási képessége nem tökéletes, a minőségét nem erre tervezték, és főleg csak kevés gyártó készített igazán jó kazettákat. (Én TDK és Sony kazettákat használtam zene tárolására.) Valamint azért, mert ez a kazettás egység nem egy hifi berendezés, az írási minősége szintén nem tökéletes. Alapvetően jó, csak van egy pici kockázata, hogy turbóval mentésnél valahol belekerül egy-két bitnyi hiba, azért is, mert ezek az egységek már nagyon régiek. A duplex mentés csakis biztonsági célú, minden eshetőségre.

2016. júl. 15. 16:08
 27/27 A kérdező kommentje:
Értem, hát ezt nem biztos, hogy megtudom csinálni, édesapámnak kellenek a kazettái, de mindegyis, holnap megpróbálom, csak el indul végre egy nyamvadt program, majd állítgatom a fejet.
2016. júl. 15. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!