Commodore 64 kazetta meghajtó fej beállítás?
A kapcsolóról sajnos nem tudok semmit, de valóban, esélyes az NTSC/PAL váltása. De ha látod a gép képét a tévén, színesben, akkor jó lesz.
A Microsoft elsődleges célja a Windows 10 fejlesztésekor az volt, hogy a felhasználót végre úgy megszopassa, hogy a szeme kiessen. Így aztán egy korábban már bevált programot vagy sikerül rajta elindítani, vagy nem. A Star Commander DOS alatt futó program, ezért ha a program indítása előtt be tudod állítani az ikon tulajdonságai között a kényszerített kompatibilitást XP (SP2/3) vagy Win98 módban, akkor talán hajlandó rendben elindítani. Ha nem, akkor futtasd a CMD nevű rendszerprogramot (ha van), és azon belül kell elnavigálnod a Star Commander mappájába, majd kiadni az SC parancsot. A navigálás csekélyke DOS-ismeretet követel. Ha ez sem megy, akkor a DosBox nevű emulátort futtasd, azon belül egész biztosan megnyitható a Star Commander, de az ehhez szükséges előkészületeket a DosBox doksijából ki kell tanulmányoznod.
A Star Commander írni is tud imagefájlba, ám ha elég a lemezképből olvasni, kimásolni valamit, azt a Total Commander is tudja. Töltsd le a [link] oldalról a Diskdir nevű plugint,a megnyitáskor automatikusan települ. Onnantól a D64 kiterjesztésű fájlt tömörítvényként kezeli, amiből a C64-es fájlok kimásolhatókká válnak.
Ide tartozó programok, de ha jól láttam, az általad keresett játék is megvan itt: [link] . Szintén tartós időtöltést ígér a [link] .
Úgy értettem, hogy mindig egyszerre két kazettát használj, és amit és ahová kimentettél a géppel valamit, azt pont úgy a másik kazettán is csináljd meg. A két kazetta így egymás másolata marad, és mindenből van két példányod. (PC-s merevlemezegységek esetében ezt RAID-0 kapcsolásnak hívják.)
Csak azért lehet szükség erre, mert a kazetták adattárolási képessége nem tökéletes, a minőségét nem erre tervezték, és főleg csak kevés gyártó készített igazán jó kazettákat. (Én TDK és Sony kazettákat használtam zene tárolására.) Valamint azért, mert ez a kazettás egység nem egy hifi berendezés, az írási minősége szintén nem tökéletes. Alapvetően jó, csak van egy pici kockázata, hogy turbóval mentésnél valahol belekerül egy-két bitnyi hiba, azért is, mert ezek az egységek már nagyon régiek. A duplex mentés csakis biztonsági célú, minden eshetőségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!