Commodore 64 kazetta meghajtó fej beállítás?
A datasettem lapos csatlakozójú. Hát a hifivel nem hiszem, hogy gond lenne, a kazettás része nem volt sokat használva, minden része működik, essetleg ha fejet kell állítani, azt megnézem, de szerintem az jó.
A wav felvételek nem tűntek zajosnak, egyébként konvertálásra egy wavprg programot használok.
Lemész ősszel a csokiba, és az öregek segítenek/megcsinálják neked: [link]
Vagy elviszed 2 hét múlva az árok partyra.
Akkor elméletileg nem lesz probléma az átjátszással, csak a Datassette fejének állításával kell néhány próbát tenned.
Hanem a wavprg-t mire használod? Én úgy tudom, hogy az a hangfelvételből digitális változatot állít elő, amit az emulátorok használhatnak. A kazettára magát a hangfelvételt kell átírnod, mert az van a C64-esnek megfelelően kódolva.
Köszönöm a válaszokat!
De akkor abc turbo-bol jo az 1.0 nekem, vagy mindenképp 2.0 kell, vagy más program?
Nem tudom, hogy a betöltés időzítésének mennyi a tűrése, de szerintem ne C16 sebességgel ments, hanem a C64-esnek vagy a Plus4-esnek a sebességével.
A betöltésnek az eddigiek alapján mennie kellene. Ha mégsem megy, egyáltalán nem megy, akkor talán valamit még nem jól csinálsz. Ez előfordulhat, ilyen ősöreg technikához már a kézikönyveket felkutatni is régészeti tevékenység. :-))
Én viszonylag keveset használtam kazettát, nekem a hajdani szervizlemezemen egy Turbo French és a Tape Master 2 van félretéve, "minden eshetőségre". Emlékszem a Turbo Tape programra is. De ez az ABC Turbo lehet éppolyan jó. És abból az 1.0 verzió is. Akkoriban az 1.0 verziók is működtek. Én sosem derítettem ki, hogy a turbók között a kezelői felületen kívül mennyi különbség van.
Tanulságos olvasmánynak látszik ez a hely: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!