Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Commodore 64 kazetta meghajtó...

Commodore 64 kazetta meghajtó fej beállítás?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy hogyan forgassam a fejet, hogy működjön, mert egyenlőre nem megy rajt semmi (persze lehet rossz a kazetta), most rendelek új kazettát, talán azzal jó lesz. Ha nem, és egy kazetta jack adaptert, akkor is be kell állítanom jól, csak nem tudom, hogy merre tekergessem.
2016. júl. 10. 22:00
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

A datasettem lapos csatlakozójú. Hát a hifivel nem hiszem, hogy gond lenne, a kazettás része nem volt sokat használva, minden része működik, essetleg ha fejet kell állítani, azt megnézem, de szerintem az jó.

A wav felvételek nem tűntek zajosnak, egyébként konvertálásra egy wavprg programot használok.

2016. júl. 13. 17:37
 12/27 anonim ***** válasza:

Lemész ősszel a csokiba, és az öregek segítenek/megcsinálják neked: [link]

Vagy elviszed 2 hét múlva az árok partyra.

2016. júl. 13. 17:46
 13/27 Hominida ***** válasza:

Akkor elméletileg nem lesz probléma az átjátszással, csak a Datassette fejének állításával kell néhány próbát tenned.

Hanem a wavprg-t mire használod? Én úgy tudom, hogy az a hangfelvételből digitális változatot állít elő, amit az emulátorok használhatnak. A kazettára magát a hangfelvételt kell átírnod, mert az van a C64-esnek megfelelően kódolva.

2016. júl. 13. 18:43
 14/27 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy hangfelvétel kell, a wavprg tud hangból programot csinálni, meg fordítva, tehát hangot programból, csak az a baj, hogy prg-ből, p00-ból, meg tap file-ból tud hangot, és van egykét d64 programom, amit emulátor visz, de ugye hanggá nem tudom átalakítani. Tudnátok segíteni, hogy pl a back to the future 2-t honnan tudnám az említett fájlokban leszedni?
2016. júl. 13. 20:53
 15/27 A kérdező kommentje:
Ja és jó, akkor megpróbálom tekergetni a fejet majd, talán jó lesz. De az mennyire lehet gond ha a kazetta már nem a legjobb minőségű?
2016. júl. 13. 20:54
 16/27 Hominida ***** válasza:
Ha a program nem több fájlos, akkor a Star Commanderrel vagy akár a Total Commanderrel (Diskdir pluginnel) a D64-ből ki tudod másolni róla a fájlt, PRG lesz belőle. Ez hangfájllá alakítva kazettára írható, és betölthető lesz. Akkor lehet csak probléma, ha a program pontokat vagy beállításokat akar betölteni, és esetleg hibára fut lemezegység nélkül, de ez nem nagyon várható.
2016. júl. 13. 23:20
 17/27 Hominida ***** válasza:
A kazettának elég ócskának kell lennie ahhoz, hogy egy kis hifivel megírva ne lenne olvasható. Viszont ha MENTESZ kazettára, akkor inkább használj párhuzamosan két kazettát, a biztonság kedvéért.
2016. júl. 13. 23:22
 18/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

De akkor abc turbo-bol jo az 1.0 nekem, vagy mindenképp 2.0 kell, vagy más program?

2016. júl. 14. 00:57
 19/27 A kérdező kommentje:
És próbálkozzak commodore 16-osra konvertált wav-val? Azt írták még hogy azt a c64 a nagyobb hullámhosszok miatt könnyebben beolvassa.?
2016. júl. 14. 01:07
 20/27 Hominida ***** válasza:

Nem tudom, hogy a betöltés időzítésének mennyi a tűrése, de szerintem ne C16 sebességgel ments, hanem a C64-esnek vagy a Plus4-esnek a sebességével.

A betöltésnek az eddigiek alapján mennie kellene. Ha mégsem megy, egyáltalán nem megy, akkor talán valamit még nem jól csinálsz. Ez előfordulhat, ilyen ősöreg technikához már a kézikönyveket felkutatni is régészeti tevékenység. :-))

Én viszonylag keveset használtam kazettát, nekem a hajdani szervizlemezemen egy Turbo French és a Tape Master 2 van félretéve, "minden eshetőségre". Emlékszem a Turbo Tape programra is. De ez az ABC Turbo lehet éppolyan jó. És abból az 1.0 verzió is. Akkoriban az 1.0 verziók is működtek. Én sosem derítettem ki, hogy a turbók között a kezelői felületen kívül mennyi különbség van.

Tanulságos olvasmánynak látszik ez a hely: [link]

2016. júl. 14. 01:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!