Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD esetében inkább 6 mag 3.9...

AMD esetében inkább 6 mag 3.9 Ghz vagy 8 mag 3.2 Ghz?

Figyelt kérdés

2016. júl. 5. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Azt mond inkább mennyi pénzed van procira.
2016. júl. 5. 14:01
 2/8 anonim ***** válasza:
intel 2 mag négy szál 3,7ghz
2016. júl. 5. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak amd jöhet szóba (én is így voltam vele, míg i5-re nem váltottam, no para), akkor a 6 magot válaszd a kettő lehetőség közül. Mivel a játékok 4 magot használnak ki max (majdnem maximum), ezért a néhány nagyobb frekis magból többet kamatozol, minta több, de jóval alacsonyabb frekvenciásból.

Gondolom fX63xx és fX8xxx között őrlődsz.

Ha van rá 30000-ed, vagy 50000-ed, abból már vagy i3, vagy i5 (ártól függ) is kijön.

2016. júl. 5. 14:33
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy az intel jobb, de nekem az AMD ár/érték aránxa sokkal jobbnak tűnik. Szeretném megköszönni az utolsó válaszolónak
2016. júl. 6. 13:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Az amd-nél akkor meg várd meg az am4 foglalatot, mindjárt jön. Ez persze áresést is fog okozni az am3-nál.

Az ár-érték pedig nem hasonlítható egykönnyen. Ugyanis a mag struktúra eltérő az intel és az amd esetében. Egyikőjük fizikai magokkal a dolgozik, a másik logikai szálakkal. Ezért az erősséget figyelembe véve az amd 4 magja kb. 2 intel maggal ér fel, a 8 magja meg 4 intel maggal. De ez így kicsit helytelen és nyers sarkítás. Mert maga a logikai rendszer is eltérő.

Ha grafikus alkalmazáshoz keresel procit olcsón, a fizikai magokat kihasználó programok kamatoznak az FX sok magjából. Ezért az ár/érték arány itt kiegyenlített.

Ha játékra, ott valószínűleg jobban jársz az intel rendszerével. Mivel az amx logikai rendszere visszaeséseket produkál minden tesztben (nagyobbakat az intelnél), ezért ha még egálban is vannak az átlag fps terén, a visszaesések, az úgynevezett laggok lehetnek (feltételes mód) gyakoribbak, viszont mindenképp nagyobbak.

2016. júl. 6. 14:45
 6/8 anonim ***** válasza:

amx = amd

(túl sokat world of tankozok, már keverem) :)

2016. júl. 6. 14:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor legyen az, hogy van kb. 40000-es keretem procira. Ebből ti milyet vennétek?
2016. júl. 7. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:
i3 6100
2016. júl. 7. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!