Külföldi egyetemek tanulmányi eredmény esetében mit szoktak nézni, az átlagokat vagy azt, hogy inkább jobb vagy rosszabb jegyeket szereztem-e?
Az un. GPA-t nezik amit magadnak a kovetkezokeppen tudsz kiszamolni.
1.Megnezed az adott egyetem grading scale-jet. Tehat, hogy hany % milyen jegyet er. (pl. van egy 86%-od akkor az a legtobb helyen B)
2.A kapott betuket atvaltod az adott ertekukre amit szinten megtalalsz a neten. (pl. a B 3.0 er a 4.0-as skalan)
3. Beszorzod az adott erteket annyival ahany kreditet a kurzus ert majd atlagolod az atlagokat.
Sok online GPA calculator van azokkal probalkozz.
Ahogy raneztem a Georgia Tech kb. 3.7 koruli GPA-t var el ami eleg magas. Gondolom a TOEFL es a GRE teszt eredmenyek mar a zsebedben vannak, vagy regisztraltal a vizsgakra.
Köszönöm a válaszokat!:)
Megnéztem a GPA-t, ot a számításnál nem látok a tárgyfelvételre vonatkozó részt, szóval ahogy elnéztem elvileg nem számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!