Kitakarítottam a gépem és most szokatlanul hangos (túl is melegszik), mit tegyek?
VGA-t nem vettem ki, csak fülpiszkálóval nyúltam be és a ventilátor lapátokról szedtem le a port.
Vinyót meg a hasonló egyenletes felületeket csak egy száraz ronggyal töröltem le. Processzorról a hűtőbordát nem vettem le, csak a rajta lévő ventilátort csavaroztam le, hogy jobban hozzáférjek a bordákhoz (meg a ventilátort is könnyebb volt így megtakarítani).
Már alapjáraton is feltűnt, hogy itt hangosabb lett valami, de egy nagyobb játék elindítása után (pl GTA 5), már elég brutális hangja van az egyik ventinek. Teljesen biztosra nem tudom megmondani, hogy melyik ventilátor lett hangosabb (mert egyszerre megy vagy 5 is), de szerintem a CPU-nál rontottam el valamit (mintha onnan jönne a szokatlan hang).
GTA 5 elindítása után a hőmérséklet is nagyon megugrik. VGA 60 fok felett megy alig 2 perc játék után (r9 270x).
Processzor is 60 fok fölé megy (amd 860k).
1 hónapja néztem a hőmérsékletet ennél a játéknál és mindkettő hardver hőmérséklete 4-5 fokot emelkedett (lehet csak azért mert a szobában is melegebb van azóta :D)
Nem tudom, hogy elrontottam-e valamit vagy ez normális.
Annyit még jó lenne tudni, hogy a CPU ventinek kifele vagy befele kell fújnia a levegőt (rá a bordára).
Nem emlékszem előtte hogy állt, de most úgy raktam vissza hogy kifele fújja.
Nekem az r9 270x-em néha már 81 fokot mutat (gpu vrm 81 C), viszont ez ennél a típusnál hibás adat lehet, mert rögtön bekapcsolás után is ennyi :)
Teljes terhelésen a vga többi értéke 60-70 fok között mozog, az meg teljesen jó, üzemi tartomány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!