Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Amikor azt mondják a videokárt...

Amikor azt mondják a videokártya hangos, akkor azt nem a ventilátorra értik?

Figyelt kérdés
Tudtommal a kártyának magának semmi hangja nincs

2016. jún. 4. 09:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
De igen.
2016. jún. 4. 09:51
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem b/\szki üvöltenek a tranzisztorokXD
2016. jún. 4. 10:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Egy nem passzivhutesu vganal a venti is a kártya részei, nincs semmi baj ezzel a megfogalmazással szerintem.
2016. jún. 4. 10:05
 4/12 A kérdező kommentje:
csak amikor mondják, hogy az AMD kártyák zajosabbak az egy kicsit félreérthető, hiszen csak kicsit meg kéne bütykölni őket és máris kész a vízhűtéses csöndes AMD, vagy nem?
2016. jún. 4. 10:13
 5/12 anonim ***** válasza:

"hiszen csak kicsit meg kéne bütykölni őket"

Ez igaz arra az esetre is, amikor azt mondják, a Trabant lassú. Hiszen csak meg kell bütykölni kicsit.

Szerintem nem kötözködj. te is érted, miről van szó: a gyári állapotról. Ha gondolod, esetleg fogalmazd meg frappánsabban, rövidebben ugyanezt. Hajrá!

2016. jún. 4. 10:43
 6/12 A kérdező kommentje:
a ventilátornak fontos a funkciója, de nem a legfontosabb és legbonyolultabb része a GPUnak, ezért szerintem a kifejezés miszerint annak hangjával azonosítani az egész GPU hangját helytelen és félrevezető csak ezért kérdeztem
2016. jún. 4. 11:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Az AMD kártyák zajosabbak azért elég nagy általánosítás és nem igaz minden esetre. Nyilván most az nvidia energia hatékony felépítése miatt ugyanazt a teljesítményt alacsonyabb fogyasztásból hozza ki, ez kihathat a hűtés zajára. Persze vannak spéci hűtők, amik halkabban és hatékonyabban teszik a dolgukat, mint egy gyári referencia megoldás, ez szintén sokat tompít a feltételezésen. Volt amikor évekig az AMD hozta ugyanazt a teljesítményt jóval kevesebb fogyasztásból a nagy fanokat mégsem érdekelte a dolog.

Egy videokártya lehet zajos a coil whine jelenség miatt is, ami akár kellemetlenül intenzív is lehet. Ez sem veszélyes probléma de egyeseket nagyon is zavar. Nekem most egy GTX960 kártyám van, ami bizonyos esetekben tolja is keményen a "tücsökzenét"

2016. jún. 4. 11:16
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te vagy az egyetlen ember az univerzumban, akit ez félrevezet. :)
2016. jún. 4. 11:16
 9/12 anonim ***** válasza:
Feltűnően kevered a gpu és vga megnevezést, ez okozza a problémád nagy részét.
2016. jún. 4. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:

de a ventilátorra, de mivel ventilátorral veszed, így a kártyára magára mondod bár ez nálad csak sima kötekedés.

viszont ha megnézel egy r9 380 strix és egy gtx 960 strix kártyát ugyanaz a hűtő van a két kártyán(legalábbis szerintem, pontos esetet most nem tudok mondani nem szedtem még szét amd-s strix kártyát de kb ugyanaz) az amd-s kártya viszont több áramot vesz fel így ezzel nagyobb teherbírásnak és hőnek van kitéve így a hűtőnek nagyobb teljesítményen kell pörögnie ugyanakkora használatnál mint az intelesnél. mivel az nvidia néha beáldoz egy kis teljesítményt az alacsony hő és alacsony fogyasztás érdekében főleg a középkategóriában így erre mondják hogy az nvidia kártyák hűvösebbek..

de az intel procik is hűvösebbek az amd prociknál stock coolerrel de ha két ugyanolyan hűtőt teszel két hasonló teljesítményű procira ott is látni fogod (kivéve a régi inteles procik ahol a fém kupaknál hőelvezetési problémák adódtak)

2016. jún. 4. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!