Milyen sorrendben kell összeszerelni egy számítógépet?
Valószínűleg ez "buta" kérdés. Úgy értem, előbb pl. az alaplapra rögzítsem a processzort és a RAM-okat, vagy előbb szereljem be az alaplapot a házba és aztán rá a többit, vagy máshogy? Ti hogyan csinálnátok? most csinalnám először
Illetve, az alaplaphoz adtak egy gyenge minőségű fémlapot, rajta lyukakkal az alaplap csatlakozóinak. Ahogy látom, a ház (Zalman Z9) hátulján van egy nagy téglalap alakú nyílás ahova pont illene, de nem megy be oda. Ezt hogyan kellene oda bejuttatni?
nem bántásból mondom, de inkább kérj meg valakit, aki segít neked, mert nagyon könnyen el lehet rontani a szerelést.
Amúgy pedig oda kell hátra. Előbb berakod az alaplapod, a vége átmegy a "lyukon" ami a gépház hátulján van, és rárakod a fém lapot.
egyébként én így csinálnám:
1: Procit berakom az alaplapba
2: Alaplapot beszerelem a gépházba
3: Alaplapba behelyezem a ramokat.
4: Videokártyát alaplapba rakjuk
5: HDD-ODD olvasó alaplapra megy.
6: Tápegységet rákötjük az alaplapra.
És kész. Meg ne felejtsd el bekötni a bekapcsoló gombot, meg a hűtést is az alaplapra.
Köszi :) gondoltam rá én is, de most nem ér rá senki, akit ismerek :( szóval most muszáj nekem, már 2 éve csak erre vártam, hogy meg legyen minden, csak össze kelljen rakni :) de azért nem lenne jó elsőre elrontani... a processzor bent van, remélem, még működik!, a hűtő lesz a következő, aztán be a házba, ramokat bele teszem, HDD-t aztán, videokártya, táp.
Szerelés közben csatlakoztatgassam a cuccokat az alaplapra, vagy csak a végén?
csak a végén érdemes.
Ui: Procira mielőtt rárakod a hűtőt le kell kenni hűtőpasztával! Boltban kell megvenni, és egy nagyon kicsit szétkenni a proci tetején és arra a hűtő. Egy kis tubus kb 1k ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!