Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alább részletezett config...

Az alább részletezett config jó lesz (kompatibilitás, csatlakozók szempontjából)?

Figyelt kérdés

A hardverek ára nem fontos, csak az egymással való kompatibilitásuk (tehát, hogy jók-e egymáshoz) érdekel.

Processzor: Intel Core i5 4460

Alaplap: Gigabyte H81M-S2PV (SOCKET0)

Videokártya: EVGA GeForce GTX 970 Superclocked 4GB GDDR5 256bit PCI-E (04G-P4-2974-KR)

Tápegység: XFX 450W Pro vagy bequiet!System Power S7 450W

2016. jún. 16. 13:28
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

4GB verzió még mindig jobb üzlet, mint a GTX970, olcsóbb is. Meg őszintén nem tudom miért a GTX970-nel hasonlítják össze az emberek, amikor az R9 390 mindig is ajánlottabb volt a több vram és a dx12 miatt - a hasonló architektúrája miatt könnyebb is összehasonlítani. Összességében azt lehet mondani, hogy egy optimalizált R9 390-t kaptunk, olcsóbban.

Egyébként nem tudom te miért csalódtál:

-VR ready teljesítmény, ahogy vártuk.

-199$ az ajánlott ára, ahogy vártuk (R9 380 2GB is ennyiről indult).

-A referenciahűtés meg szar, ahogy vártuk.

Arról pedig nem feltétlenül az amd tehet, hogy az összeset elkapkodták és itt az ára GTX970 szintjén van, holott az R9 380/x modelleket kéne váltania. Referenciakártyát meg ne vegyél, akkor se, ha olcsó, a teljesítménye a thermal throttling és a rossz driver miatt volt szar. Várjuk meg a custom modelleket.

Én például jobban vártam az RX460/470 modelleket, mert a magyar viszonyoknak inkább az a szint esne jól az embereknek és fogalmam sincs, hogy miért várnak vele.

2016. júl. 5. 05:05
 32/34 A kérdező kommentje:

Hogy miért nem az R9 390-nel hasonlítják össze? Mert akkor az egy AMD-AMD kártya összehasonlítása lenne házon belül, így pedig legalább a 2 nagy riválist (AMD-nVidia) lehet egymáshoz hasonlítani.

Egyébként meg, mint ahogy az előbbiekben is leírtam, minden tesztvideó arról árulkodik, hogy erősebb a 970 (néhány pl.: GTA V, Crysis 3, Doom, TC The Devision, Rise of the Tomb Raider stb.), és kb. 4k-val olcsóbb (ami tudom nem sok, de nem mindegy).

2016. júl. 6. 14:00
 33/34 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam még a dolgon. Nem veszek RX 480-at jelen állás szerint, mert 8 gigásat akarok (és te is írtad, hogy egyébként is custom modellekben gondolkodjak). Nem tudod mikorra várható kb. a custom modellek megjelenése, és kb. mennyivel lesznek drágábbak?
2016. júl. 9. 22:29
 34/34 A kérdező kommentje:
Szeretnék már végre pontot tenni ennek a kártyavásárlásnak a végére. Egy GT 740-est váltanék fel. Ha még sok idő mire megjelennek a custom modellek, akkor inkább megveszem a 970-et.
2016. júl. 9. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!