Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mondják az emberek hogy...

Miért mondják az emberek hogy 4gb rammal nemlehet játszani illetve hogy nagy sebességű ram kell?

Figyelt kérdés

Szóval. Olvasgattam itt az oldalon és feszt azt látom hogy az emberek azt írogatják egymásnak hogy 4gb rammal kitörölheted... Illetve nagy sebességű ram kell...

Tettem hát egy tesztet mert kíváncsi voltam.

DDR3 1333 illetve DDR3 2133-as ramokat teszteltem...

4GB 1333 rammal játszottam bármilyen most kint levő játékot. Kivéve egyet. BO3. Egyszerűen 4GB ram melett hatalmas laggok voltak. És ami még érdekesebb hogy Játékoknál mint pl R6S,Division,Battlefield4,Doom stb. Max 80% használtságra ment fel...

Viszont ha 8gb 1333-on teszteltem is szintúgy kb 70% körül volt játék alatt. Érdekes. A betöltés stb-ben volt kis különbség de nem olyan nagyon nagy...

Ezután kipróbáltam a 2133-as ramokat is. Semmiféle FPS növekedés nemvolt. Szó szerint semmi... Nem növekedett semmiféle betöltési idő vagy bármi... Szószerint semmi olyan ami szót érdemelne... (Vagy épp pénzt hogy gyorsabb ramot vegyen az ember)

Programoknál már más a dolog... a 2133-as ramokat épp ezért is vettem mert piszok gyorsak 1333-hoz képest...

De játékokban a sebesség nemigen hozott eltérést. A méret már jobban ... Kényelmesebb 8gb-on vagy fölötte! De 4gb-on is elfutnak a játékok jóóónagy része ami engem is meglepett...

Kíváncsi vagyok DDR4 hogy teljesít bár kétlem h lenne különbség ténylegesen..

2016. jún. 8. 05:13
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:

Értelmezéssel nincs gond. És nem az R9 390 sehol nem felső kategória de m1. Habár az is igaz hogy magyaroknak akik ~140k-t visznek haza/hó/fő igen. Árban az lehet.

Továbbá Akkor náluk VRAM volt akkor kevés. Ha elfogy a VRAM fizikai RAM-ot használ a rendszer. És ha még abból is csak 4gb van. Nah igen. Az már úgy gázos szitu :D

Teszt kedvéért kipróbálom egy gagyibb 2gb-os kártyával. Van egy régi Gtx 960-om még valahol illetve egy még régebbi 1gb-os vmilyen HD 6xxx nemtudom már pontosan h mi. Kipróbálom velük. Kíváncsi vagyok igazam van-e :D

2016. jún. 15. 22:21
 22/22 anonim ***** válasza:
nincs igazad ! több száz ember tesztelt már .. majd te meghazudtolod nem ? !
2016. jún. 15. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!