Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mondják az emberek hogy...

Miért mondják az emberek hogy 4gb rammal nemlehet játszani illetve hogy nagy sebességű ram kell?

Figyelt kérdés

Szóval. Olvasgattam itt az oldalon és feszt azt látom hogy az emberek azt írogatják egymásnak hogy 4gb rammal kitörölheted... Illetve nagy sebességű ram kell...

Tettem hát egy tesztet mert kíváncsi voltam.

DDR3 1333 illetve DDR3 2133-as ramokat teszteltem...

4GB 1333 rammal játszottam bármilyen most kint levő játékot. Kivéve egyet. BO3. Egyszerűen 4GB ram melett hatalmas laggok voltak. És ami még érdekesebb hogy Játékoknál mint pl R6S,Division,Battlefield4,Doom stb. Max 80% használtságra ment fel...

Viszont ha 8gb 1333-on teszteltem is szintúgy kb 70% körül volt játék alatt. Érdekes. A betöltés stb-ben volt kis különbség de nem olyan nagyon nagy...

Ezután kipróbáltam a 2133-as ramokat is. Semmiféle FPS növekedés nemvolt. Szó szerint semmi... Nem növekedett semmiféle betöltési idő vagy bármi... Szószerint semmi olyan ami szót érdemelne... (Vagy épp pénzt hogy gyorsabb ramot vegyen az ember)

Programoknál már más a dolog... a 2133-as ramokat épp ezért is vettem mert piszok gyorsak 1333-hoz képest...

De játékokban a sebesség nemigen hozott eltérést. A méret már jobban ... Kényelmesebb 8gb-on vagy fölötte! De 4gb-on is elfutnak a játékok jóóónagy része ami engem is meglepett...

Kíváncsi vagyok DDR4 hogy teljesít bár kétlem h lenne különbség ténylegesen..

2016. jún. 8. 05:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
aki sok programot telepít és azok pont olyas fajták amik a ramban futnak akkor kell az a 8 giga én nem tartozom közéjük pl. Azért azt ne jelentsd ki hogy mindenhez elég a 4 giga gta 5 is fps dropokat csinál 4 giga rammal oda kell 6 giga . Doom 4-nek tényleg elég a 4gb ram én is teszteltem, viszont 6 gb rammal talán picit emelkedett az fps szám no de ez még a bétánál volt ami még csiszolatlanabb volt .Mai játékok többségére 2015- től mostanáig az jellemző hogy erősen kell a 6 giga legalább mert meg eszik . Nekem semmi plusz progi nincs a gépemen csak játékra és böngészésre használom ide még videó lejátszó sincs telepítve és semmilyen codec pack !!
2016. jún. 8. 05:40
 2/22 A kérdező kommentje:

Nekem is csak azért van 2133-as ram mert sok program piszok gyors miatta.

Viszont nálam 4gb ram bőven elég volt GTA5-höz is! Biztos h nem vmi bottleneck volt ott nálad?!

Lényeg a lényeg hogy ha csak játékra 8gb ram elég és max 1600 szerintem...

Erre nap mint nap látom itt is és prohardver-en is hogy összeállítanak "gamer" gépeket emberkéknek ilyen DDR4 2400-as ramokkal stb...

2016. jún. 8. 05:55
 3/22 anonim ***** válasza:
azok nagyon nem gamer gépek !! bele teszik a hkc tápot + a 10 ezres alaplapot meg mindenből a legbovlibbat és azt merik oda írni hogy " gamer " hát eszem f*m megáll az ilyeneket tiltani kellene az onnan az oldalról . Bottleneck nem volt jók voltak a beállítások nyilván egy 4.0 ghz-re húzott i5 proci 50 fokosan terhelve + a játékban a vram is optimálisan kézzel beállított texturák.. nem elég 4 gb ram oda lehet hogy a játék egyes területein nem fogy el a 4gb ram de ha körbe járod az egészet robbangatsz stb .. nap szak váltakozások akkor ki lehet tapasztalni..
2016. jún. 8. 06:00
 4/22 anonim ***** válasza:
2016. jún. 8. 06:03
 5/22 A kérdező kommentje:

Hey hey hey. Nyugi van. :D

Mondom nekem nemvolt semmiféle ilyen problémám... Nem 1p-es teszteket végeztem... Vittem a sztorit rendesen kb legalább fél órát minden játékban. Kivéve amit multiztam pl Doom,Bf4 stb. Az estém ezzel ment el... ráérek mondhatom én is.

Érdekes.

Én az én gépemet messze nem vallom "gamer"nek se

Gagyi 10ezres alaplapom van

Gigabyte 970A-D3

Mellé egy FX 8320 . Undervoltolva, ill 3.5Ghz-n.

Egy egyszerű Corsair VS 650W táp.

Thermalright hűtő.

És egy R9 390.

Nekem probléma mentesen futott a Gta5 teljes mértékben 4gb 1333-on is. természetesen a grafikai beállításokhoz nem nyúltam mindig ugyanaz maradt.

Gta5 gyakorlatilag majdnem minden maxon. Persze csak FHD.

Nemtudom neked illetve másnak miért lehetett vele probléma.

Illetve még az olcsó dolgokról annyit hogy világ életemben az olcsóbb alaplapokat stb vásároltam meg. És habár annyit nemtudtam sohasem húzni velük mint egy normális alaplappal de igen jó teljesítményeket eltudtam velük érni gond nélkül.

Pl ez a gagyi alaplap is röhögve elviszi 4.6Ghz-n a processzort. Sőt mi több sok ideig így is volt használva.

Aztán később jöttem rá h játékhoz tök fölös felhúzni... Pár + fps-ért fölösnek találtam felhúzni így undervolt és 3.5Ghz.

2016. jún. 8. 06:26
 6/22 A kérdező kommentje:

Megnéztem az összes vidit . Nem tudom mi lehet náluk a probléma de durvák azok a szaggatások nagyon... nálam semmi ilyesmi nemvolt egyáltalán.Pedig igencsak bejártam mindent stb. Ha most ez annyira szükségszerű készíthetek róla énis vidit h nálam nincs probléma .

De ott még van olyan is akinek konkrétan a mapot nem tölti be stb. Érdekes.

2016. jún. 8. 06:30
 7/22 anonim ***** válasza:

Gigabyte 970A-D3

azért az nem egy sz*r alaplap , normális tápellátással rendelkezik bőven jó tunningra .

2016. jún. 8. 06:40
 8/22 anonim ***** válasza:
Nem a ddr4-et preferáljuk, hanem a 6.gen intel procikat, amikhez ddr4 kell
2016. jún. 8. 06:58
 9/22 anonim ***** válasza:

te magad írod hogy 4 giga ram mellett hatalmas laggok voltak.csak én nem értem hogy min csodálkozol?

ha van időd tesztelgess szerényebb vga-val,ne olyannal amiben 4 giga vram van mert ez már felső kategória.

2016. jún. 8. 07:51
 10/22 A kérdező kommentje:

Intel 6.gen befogad DDR3L-t nem? az meg ált 3e ft-al drágább kb mint a sima ddr3 . Bár lehet akk már tnyleg jobban megéri mellé a ddr4.

Viszont /szerintem!/ 70k+ processzor... Játékra... Overkill af. De m1...Bár ahogy mondani szokták... "Ha hülye vagy és van pénzed b*ssz be egy drága intelt az tuti jó lesz majd." xD

Utolsó meg nemigazán értem hogy most miről beszéltél :D Vagy h kinek. Deee, biztos. :D

2016. jún. 8. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!