Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mondják az emberek hogy...

Miért mondják az emberek hogy 4gb rammal nemlehet játszani illetve hogy nagy sebességű ram kell?

Figyelt kérdés

Szóval. Olvasgattam itt az oldalon és feszt azt látom hogy az emberek azt írogatják egymásnak hogy 4gb rammal kitörölheted... Illetve nagy sebességű ram kell...

Tettem hát egy tesztet mert kíváncsi voltam.

DDR3 1333 illetve DDR3 2133-as ramokat teszteltem...

4GB 1333 rammal játszottam bármilyen most kint levő játékot. Kivéve egyet. BO3. Egyszerűen 4GB ram melett hatalmas laggok voltak. És ami még érdekesebb hogy Játékoknál mint pl R6S,Division,Battlefield4,Doom stb. Max 80% használtságra ment fel...

Viszont ha 8gb 1333-on teszteltem is szintúgy kb 70% körül volt játék alatt. Érdekes. A betöltés stb-ben volt kis különbség de nem olyan nagyon nagy...

Ezután kipróbáltam a 2133-as ramokat is. Semmiféle FPS növekedés nemvolt. Szó szerint semmi... Nem növekedett semmiféle betöltési idő vagy bármi... Szószerint semmi olyan ami szót érdemelne... (Vagy épp pénzt hogy gyorsabb ramot vegyen az ember)

Programoknál már más a dolog... a 2133-as ramokat épp ezért is vettem mert piszok gyorsak 1333-hoz képest...

De játékokban a sebesség nemigen hozott eltérést. A méret már jobban ... Kényelmesebb 8gb-on vagy fölötte! De 4gb-on is elfutnak a játékok jóóónagy része ami engem is meglepett...

Kíváncsi vagyok DDR4 hogy teljesít bár kétlem h lenne különbség ténylegesen..

2016. jún. 8. 05:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

i3 6100-al játszom, 35e forint volt...

Egyébként kapcsold ki a swap-ot, és meglátjuk elég lesz-e a 4gb ram

2016. jún. 8. 08:25
 12/22 anonim ***** válasza:
ha este van akkor alapból meg nő a memória éhsége a játéknak ott már 5 másodpeces laggok vannak .. Nem kell itt új dolgokat ki találni hogy a 4 giga ram az még életképes gamer gépekbe. Megmondom hova élet képes : dota ,lol , cs go ide elég. Amúgy sem drága manapság akár 8 giga ramot venni úgy hogy nem kell meghalni a nagy összegekben.
2016. jún. 8. 08:28
 13/22 anonim ***** válasza:
"640kb ought to be enough for anybody" :D
2016. jún. 8. 10:28
 14/22 anonim ***** válasza:
haha volt annyi videó memória valaha is ? oO
2016. jún. 8. 11:39
 15/22 A kérdező kommentje:

Ott az i3-as válaszolónak igaza van! :D

Swap van beállítva és így elég neki a 4gb ram!! Teljesen kiment a fejemből...Az ez utániak meg idióták. De a tényen nem változtat. Mivel egy lassú HDD-t használtam... Szóval a kérdés miszerint elég-e a 4gb ram... Igen... Hacsak nem BO3-at akar az ember játszani...:D Swap kell mellé. De mivel egy lassú vinyó melett is tökéletesen működtek a játékok... :D És nem gagyi lol , cs:go stb pf .

Játékokról beszélünk. Nem gagyi szarokról.

2016. jún. 9. 14:07
 16/22 anonim ***** válasza:
ez nem trollszoba te kérdezőfasz.játsszál a p_csöddel ha már úgyis az vagy méghozzá 4 gigában,ne itt fáraszd a jónépet.
2016. jún. 9. 15:32
 17/22 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=cPenpMMJYEI

Erről ennyit. Másnak is ez a véleménye...

2016. jún. 10. 06:30
 18/22 anonim ***** válasza:
utolsó 6 hozzászólást elolvastad a linkelt videó alatt?van ott egy másik video is belinkelve!te csak egy highend karival tesztelgettél de ilyenre nem mindenkinek futja.
2016. jún. 10. 09:10
 19/22 A kérdező kommentje:

Igen láttam! :) Dehát nekemsem high end van... R9 390 hol high end :D És nálam nemvolt probléma.

Továbbá kipróbáltam azóta azt is hogy betettem egy Sata2-es régi 160gb-os vinyót. Lemértem a sebességét ~67mb/s az elején és a vége fele le esik 47mb/s-re. Leformáztam teljesen és erre tettem a pagefile-t Szóval virtuális memória erre került.

Még ezzel a lassú HDD-vel is ugyanúgy elvoltak a játékok 4gb ram melett. xD

Hm. Érdekes :D

Következő majd talán egy lassú SD kártya lessz :D

2016. jún. 14. 20:25
 20/22 anonim ***** válasza:

"Dehát nekemsem high end van... R9 390 hol high end :D És nálam nemvolt probléma. "

pont azt írják hogy csak hige end kártyáknál lehet így ,mivel náluk kisebb kártyákkal nem elég a 4gb rendszer memória.. látom értelmező olvasás is megy.. Tehát le írom még1xer ő nekik nem a te kaliberű kártyáddal volt akadás ,lagg 4gb memóriával ha nem kisebb ,gyengébb vga- val. És igen az r9 390 az felső kategóriás kártya még manapság és 1 évig még szerintem oda is fog tartozni ha nem 2.

2016. jún. 15. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!