Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 330 ezerért össze tudnátok...

330 ezerért össze tudnátok állítani egy gépet?

Figyelt kérdés

Szempont:

VR-ra alkalmas legyen

Mindenféle játékot futtasson lehető legnagyobb grafikán fullhd felbontás mellett

Gépház kinézet nem számít, tehát nem kell se led, semmi hasonló, csupán maga az erő :D nem kiállításra viszem :)

SSD nem kell (van); optikai meghajtó sem. (tehát csak: alaplap, ram, táp, videokártya, HDD, CPU, gépház)

kb 335k-ig belefér

Előre is köszönöm!

2016. máj. 24. 19:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez így önmagában nem feltétlenül igaz, a HT-nek van szerepe a játékokon belül is. Továbbá ha a háttérben fut valami (ami több, mint valószínű), akkor nagyon megdobja a teljesítmény a HT. Itt elsősorban olyan alkalmazásokra kell gondolni, mint a ts vagy streamelés.

DX12-től is függ, hogy mennyire válik be a HT. Aztán az is ott van, hogy ha nem fog tuningolni, akkor feleslegesen költ ezekre, így például beáldozod a tápegységet, ramot és a hdd-t jobb hűtőre és alaplapra.

2016. máj. 24. 21:55
 12/16 anonim ***** válasza:
Amúgy sincs több mag az i7 6700ban, így egy tuningolt 6600k nagyobb teljesítményre képes. Szerintem felesleges az i7, de ha van pénzed, vegyél 6700k-t. Ha maximalizálni akarod a teljesítményt, az a jó választás.
2016. máj. 24. 21:56
 13/16 A kérdező kommentje:

Tehát i5k-val nem jövök ki olcsóbban mint a non-k i7-tel.

Akkor most az a kérdés, hogy melyik az erősebb? Amit néztem tesztet ott az i7 javára dőlt el a dolog. (stock 6500k mellett)

Tuningnál az a probléma, hogy jelentősen megnő a hőtermelés és a fogyasztás is egyben. Inkább megspórolnám a ventilátor, mint a többiből vennék el.

16 Gb RAM szükséges, egy jó táp fontos, max házon lehet spórolni még, ami a lényegében a hűtés rovására is mehet.

A videokártyának pedig valahogy be kéne férnie a keretbe

Akkor ez a kis MSI lap megbízható? MSI H170A PC Mate

A 6700k valóban nem lenne rossz választás, csak +10k, de még rá jön a hűtő, +némi pénz az alaplapra és már nem is csak +10k, hanem több mint 20, akárhogy is nézzük :(

2016. máj. 24. 22:38
 14/16 A kérdező kommentje:

*i5 6600k mellett

Meggyőzhető vagyok, de idáig a #3 konfigja tűnik a legoptimálisabbnak.

Egyébként minden kommentet pozitívan értékeltem idáig :)

2016. máj. 24. 22:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom olvastad e a hozzaszolasom, de i5k-val, vízhűtéssel, egy jobb házzal és 16 giga rammal ugyanott vagy mint nonk i7-tel. Amúgy a 16g ram még nem feltétlen szükséges, elég lenne 8 is, később bővítheted 16-ra.
2016. máj. 25. 07:39
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

ahol az i7 az erősebb, az tipikusan olyan felhasználási mód, amit egy gamer ritkán használ ki. Alap órajeles teszteket néztél, de pont azért ajánlom az i5k-t, hogy magasabb órajelen használhasd.

2016. máj. 25. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!