Programozó informatikus szakot tanulnék a közeljövőben, erre milyen gépet vegyek (olyanra gondoltam ami a keményebb munkától se krepál be?
Kellene hozzá egy olyan monitor is ami nem nagyon árt a szemnek. Most valami noname Hanns-G van és úgy vettem észre, hogy amióta ez van bajok vannak a szememmel.
Keretügyileg nem adnék meg keretet.
Mivel nem tudom mennyi is kellene rá.
Tudtok segíteni?
Igen, biztosítva lesznek a szükséges eszközök, de ettől függetlenül jól jöhet egy könnyen hordozható laptop.
Én is hasonló helyzetben vagyok, mint te, mérnöki karon rengeteg dolgom akad számítógépen.
Én egy hasonló gépet vettem, mint amit te linkeltél (Asus X X302L).
Otthon asztalnál ülve külső kijelzővel kiegészítve, egérrel használom sokat.
Egyetlen hátrány a gyenge billentyűzet lehet, hosszú, intenzív használat mellett szerintem kényelmetlen lehet.
Programozás tanulásához nem kell erős gép. Még akkora sem, ami ma a facebookozáshoz kell. Hacsak nem Android-programozást tanulsz, mert ahhoz a Jóisten gépe is kevés. Erős gépre csak akkor van szükség, ha erőforrás-igényes programokat akarsz írni vagy tesztelni, az meg szerintem még odébb van. Hogy laptop vagy asztali, az ilyen szempontból mindegy, döntös az egyéb szempont. Ha ott, ahol lakni fogsz, nincs internet, ezért vezeték nélküli netre számítasz, az asztali gépnél is csak egy wifi-adaptert igényel.
A munkához nem lesz jó egy kis monitor és egy kis billentyűzet, de ha egyébként pedig egy kis gépet hurcolnál, akkor otthon rá kell dugnod egy külön monitort, billentyűzetet, egeret, ez megoldható, 40 ezer forint körüli külön költségből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!