Mi baja lett a memóriámmal?
Figyelt kérdés
Nemrég, kb. 3 hónappal ezelőtt vettem a 4gb RAM-om mellé még 4-t. Beleraktam, stb. nem volt vele gond. A mai nap kapcsolnám be a gépet és puff, nem jelenik meg semmi, csak megy a gép és kész.. a Monitor mintha nem is érzékelné hogy be lenne kapcsolva a gép, készenléti állapotban van. Csak villog tovább ugyanúgy mintha ki lenne kapcsolva a gép. Akkor fogom, és kikapom az egyik memóriát (az újat), bekapcsolom, és lám, fut a gép. Akkor Átraktam a meglévő memóriát egy másik slotba, hogy leteszteljem, hogy a slot vagy a memória a ludas... És azzal is jó volt. Akkor visszaraktam egy másik slotba az új RAM-t,(abba a slotba amibe jó volt eddig a RAM), és megint nem megy a gép... Még a BIOS-t sem tudom elérni.. Tehát 100% hogy a RAM a hibás, nem a slot... Eddig miért volt jó, és hogy-hogy csak most ment tönkre a RAM? ha egyáltalán tönkrement, ha nem lehet vele valamit csinálni... Ez a ram amivel fut a gép már 6. éve van benne, ami meg 3 hónappal ezelőtt lett véve az meg tönkrement...? Megette a fene ha ez így lenne... Nem szabadna. Valakinek valami tanácsa? Valamit be kéne állítanom az új RAM-al kapcsolatban amit én nem tettem meg és most már a gépnek "elege lett" belőle? Vagy tönkrement a RAM...? Ja, és az új RAM amit vettem, az egy Kingston KVR16N11S8/4, 1600MHz-n fut.2016. máj. 12. 15:35
1/2 anonim válasza:
ha csak az új ram van benne akkor se indul? különböző a két ram márka? a régi ramnak ugyanakkora az órajele? bocs hogy így kérdésre kérdés, csak hogy szükítsük a kört
2/2 anonim válasza:
Teszteld az új ram-ot hogy magába működik-e, de elnézve hogy mennyi idő van a kettő között biztos hogy teljesen más márka más órajel és más CAS késleltetésük van.
A ramokat nem véletlenül szokták párba adni a boltban vagy neten. Csak úgy tudnak együtt működni tökéletesen ha minden teljesítménybeli adat és a márka egyezik. Még ha egy ram-ot veszel és később veszel hozzá egy pontosan ugyanolyat akkor sincs rá garancia hogy tökéletesen működnek együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!