Valaki segítsen nem értem mi a baja a gépemnek?
A probléma a következő mikor játszok lefagy a gépem és a képernyő pedig átvált erre [link] csak szín az ami változó szokott leni valamikor feket valamikor szürke.
A gépem
alaplap: asrock 970 pro3 r2.0
processzor: amd fx 6300 + hyper tx3 hűtö
Tápegység: chieftec ctg-500-80p
Ram: Kingmax 2x4GB DDR3 1600MHz
Videokártya: Sapphire 78702 2GB DDR5 11199-19-20G
Merevlemez: Wetern Digital WD5000AAKX 500GB 16MB SATA3
A gépet körülbelül 2 éve vettem ha bárkinek van valami ötlete az írja le.
Videokártya memóriájának a hibájára utal. Sapphire kártyákra tudtommal 2 év gari van, így nagy valószínűséggel lejárt. Első körben próbáld meg egy másik videokártyával.
#1 AMD kártyák nagyon jók, legfeljebb a driverrel vannak gondok. Nekem van itthon 12 éves Ati Radeon 9200 videokártyám, tökéletesen működik. Igaz, az még Ati, nem AMD.
Ez egyértelműen VGA hibája, VRAM hiba, próbáld meg azt, hogy MSI afterburnert leszeded, és egy kicsit lejjebb veszel a VRAM sebességén.
Típus szám alapján neked a GHz edition van, aminek a VRAM órajele 1200 MHz, próbáld ki, hogy leveszed 1150-re első körben, ha továbbra is makacskodik, akkor 1100, ha ezzel a sebességgel is ugyan olyan rendszerességgel jelentkezik a probléma akkor nincs mit tenni, új kártyát kell venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!