Nemtudom mi a baja a gépemnek, már mindent próbáltam,
aki tud valami okosat, azt kérem segítsen!?
Figyelt kérdés
Van egy Gigabyte H55M-S2H Alaplapom amibe egy intel i3-530-as processzor van, kb másfél éve(?) vettem és az lenne a gondom, hogy vasárnap kora este kikapcsoltam a számítógépet rá másfél 2 órára(?) vissza kapcsoltam és a számítógép nem indult el, másnap megnéztem mi lehet a baja? de nem jöttem rá, a következőt csinálja: bekapcsolom, fut a számítógép nagyjából fél percet - 1 percet(?) majd újra indul, tettem rá csipogót és semmi csipogást nem produkál, a processzort már újra pasztáztam semmi, a tápom egy 650W-os chieftec táp, de már próbáltam másik táppal is és másik gépet is hajtottam meg a Chieftec tápommal, valaki tudna mondani nekem erre valami okosat? Válaszokat előre is köszönöm!
2011. júl. 13. 16:54
1/6 P.O.C. válasza:
A "nem indulás" alatt mit értesz? Az operációs rendszer töltése közben indul újra? Vagy már a Porwer On Self Test sem fut le? Esetleg képet se kapsz, vagy a vetik sem pörögnek fel?
2011. júl. 13. 17:08
2/6 anonim válasza:
Tölts le egy Ubuntu Linuxot, írd ki cd-re (felteszem van másik géped, azzal meg tudod tenni ezeket) aztán bootoljon be cd-ről. A telepítőnél válaszd ki a magyar nyelvet(ha akarod) aztán Ubuntu kipróbálása. Kíváncsi vagyok, hogy a Windows miatt csinálja-e.
Vagy még ezek előtt, ne csinálj a géppel semmit, csak lépj be a BIOSba, ha ott is leáll X idő után, akkor probléma van. Esetleg fusd át a Bios-t hátha van valami Failure:) Sok sikert! Majd írd, meg hogy mit sikerült összehozni:)
2011. júl. 13. 17:10
3/6 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy semmi képet nem ad...
elindul a gép, tehát a ventilátorok felpörögnek és mialatt megy abban a kb fél percben - 1 percben, semmi képet nem ad még a power on self test sem fut le, a monitor még csak stand by üzemmódból sem mozdul meg, próbáltam már azt is hogy átdugom alaplapi integrált videókártyába, azon se hoz be képet
2011. júl. 13. 17:42
4/6 P.O.C. válasza:
Hát, ebből szerintem alaplap csere lesz...
2011. júl. 13. 18:28
5/6 P.O.C. válasza:
Esetleg engedj még rá egy BIOS resetet. Illetve tisztítsd meg az alaplap csatlakozóit.
2011. júl. 13. 18:29
6/6 A kérdező kommentje:
BIOS reset már megvolt... elemet kivettem és CMOS is nulláztam...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!