Ezek megérnek 65 ezret?
A gépemet újítom fel, új alaplap, táp és processzor.
Proci: AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ BOX Black Edition
Proci hűtő: ALPENFÖHN Ben Nevis
Alaplap: GIGABYTE GA-78LMT-S2
Táp: CHIEFTEC GPS-500A8 500W
A meglévő:
Videókártya: Sapphire 7770 HD
meg a HDD, meg a cd meghajtó
A lap édeskevés. A tápra jó szívvel mondjuk azt hogy egynek elmegy de van tőle jobb is. FX-et ma már szerintem hülyeség venni.
65 ezerből én ezeket venném, szvsz sokkal jobb vétel.
Asrock H110M-HDV alaplap
Intel Core i3-6100 processzor
Super Flower 450W SF-450P14HE tápegység
7-es: én 2016-ban nem vennék már i3-at.
A HT miatt még bizonyos játékokkal kompatibilis lesz, de egyre több olyan jön, ahol 4 fizikai magra van szükség.
Minap volt egy cikk prohardveren, hogy az új directx-re épülő játékok már ki fogják zárni a 2 magos és HT nélküli processzorokat, így könnyen megjósolható, hogy a hyperthreades i3-asoknak sincs sok vissza. S most venne egy harmincpárezres procit, hogy záros határidőn belül eladja? Én ezt butaságnak tartom.
Eléggé szoros költségvetés, de egy i54460, egy alap H81-es, esetleg egy H85-ös alaplap belefér. Mindemellé az fsp kb 6000 ft-os oem tápja alig 2-3000 ft-al lépi túl a célösszeget. Én inkább úgy venném.
Egyébként még inkább budget-ba lemenvén, s az amd választékát tekintve egy 860k, egy be quiet power szériás 400 wattos tápegységgel és egy fm2-es alaplappal nem rossz választás. Tudom, hogy jön az AM4, viszont ez minimális értékvesztéssel lenen eladható, mert még garanciális lesz jó pár évig. A 860k ára meg az elmúlt 1,5 évben tartósan 19-22000 ft között váltakozott, tehát jó ártartó tényezővel bír.
C változat, hogy megvárja még, amíg gyűlik össze kicsivel több pénze és 4 magos intelt vesz (4690k, vagy skylake), megvárja az AM4-es AMD foglalatot, esetleg szétnéz a használt piacon.
Utóbbi esetben 65000 ft-ért remek 1150-es szetteket (alaplap + proci) kaphat.
@HUN_Sector
Ugye nem Abu valamelyik agymenése volt?
Rákeresve a DirectX; Prohardver; kétmagos kulcsszavakra google-ben két cikket dobott ki, mindkettő Abutól, az egyik egy, a másik majdnem kétéves. Az ő cikkeit kb el sem érdemes olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!