Használtan megérnek 10-15 ezret az alsó kategóriás, monokróm lézernyomtatók?
Minek vennél lézernyomtatót?
Abban is kell "patront cserélni" aminek toner a neve, és drágább mint amennyiért a nyomtatót vennéd. Inkább vegyél ilyen árban új, garanciás nyomtatót... HP, Epson, esetleg a Canon-tól, ezeket használtam és biztos minőséget adnak.
Az az igazság, hogy minél újabb egy nyomtató annál gazdaságtalanabb. A nyomtatók gyártóinak nem érdeke az hogy te olcsón nyomtassál. A nyomatókon szinte semmi hasznuk nincs, előállítási költségen adják. A kellékanyagból akarnak meggazdagodni. Szinte mindent elkövetnek, hogy megnehezítsék az utántöltést.
Ha új egy nyomtató annak az újratöltése drágább, mert drágább hozzá a por, és s drágább hozzá az után gyártott chip is. Tudom mert dolgoztam olyan cégnél, ahol toner és patron töltés volt a fő profil.
Van olyan nyomtató, aminél nem kell hogy a nyomtató toner chippel rendelkezzen, pl az ilyen az enyém a Xerox Phaser 3117. így rendkívül olcsón üzemeltethető. Illetve van sok olyan nyomtató, aminek meg lehet hack -elni a gyári firmware -ét, hogy ne kérjen chipet. Ex-kollégám órákat tudna erről mesélni neked.
Szóval én azt mondom, hogy nem kell félni a használt lézernyomtatóktól. Vásárláskor ne csak a külcsínt nézd, hanem hogy mennyi oldalt kakált már ki. Ezt úgy derítheted ki ha nyomatót memóriából nyomtatsz ki teszt oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!