Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt a tápot szerintetek...

Ezt a tápot szerintetek érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

[link]

Ezt a tápot néztem ki és nem tudom érdemes-e megvennem.

2016. máj. 4. 17:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

4 éve nem használok optikai meghajtót, mert felesleges.

Egyébként a témánál maradva, van más oka, hogy megkérdezed ugyanazt negyedjére?

2016. máj. 4. 19:27
 22/33 A kérdező kommentje:
És a kérdés (egyébként meg a kérdése nem mindig ugyan az, de az előzőeket amúgy sem nézi senki :) ) azért volt, mert a gyártó oldalán 400 watt van feltüntetve ajánlottnak, de a PC boltban azt mondták, hogy hosszú távon 500 wattosat érdemes erre venni, mert még a drágább kategória mellett is könnyen odalehet az egész konfig. Ezért mondták, hogy minimum 450 wattot számoljak, de inkább 500 ettől függetlenül némelyik tápegységgel elbotorkálhat éppen. Ráadásul tápegységekben az igazi nagy márkákra nincs pénzem, mint a Cooler Master vagy Zalman vagy Super flower vagy Gigabyte.
2016. máj. 4. 19:29
 23/33 A kérdező kommentje:
Mivel én lusta ember vagyok így nincs kedvem mindig keresgélni a pendrive-omat és írni rá egy boot "cd"-t így nekem az optika könnyebb út. A témánál maradva meg fentebb leírtam.
2016. máj. 4. 19:31
 24/33 A kérdező kommentje:
Ha tudnék olyan igazi nagy tápegységet venni, akkor már inkább vennék szintén valami olcsó gagyit meg mellé egy szünetmentes tápot.
2016. máj. 4. 19:33
 25/33 anonim ***** válasza:

"PC boltban azt mondták, hogy hosszú távon 500 wattosat érdemes erre venni, mert még a drágább kategória mellett is könnyen odalehet az egész konfig"

Remélem tudod, hogy az eladók nem képzett elektrotechnikusok, sem informatikusok (különben nem egy boltban dolgoznának minimálbérért). Ha OCP védelem miatt túllépi a teljesítményt, akkor a tápegység lekapcsol. Azzal van a baj, ha hiányos védelemmel ellátot, selejt minőségűt veszünk és egy áramszünet, vagy a nem megfelelő feszültségszabályozás miatt tönkremegy a gép.

Zalman és Gigabyte meg nem nevezhető nagy márkának tápegységgyártás szempontjából.

2016. máj. 4. 19:34
 26/33 A kérdező kommentje:
Elvileg a leírásban linkelt tápegységben van PFC (azt nem tudom mennyire számít védelemnek az áramingadozás szempontjából mindenképpen, mert nálunk szokott lenni és elég sűrűn le is kapcsol az autómata túlterhelés miatt). Így nem tudom az mennyire számít.
2016. máj. 4. 19:39
 27/33 A kérdező kommentje:
Hát, de azért csak tudnak valamit. Én azért nem megyek mosógép árusnak, mert xart se tudok a mósógépekről :DDD Csak így megy ez az informatkában is nem? Na jó azért láttam én is a saját szememmel irreális baromságokat mikor az LGA 775 AMD foglalatként volt megnevezve :D Állítólag képzett informatikustól :DD De azért gondolom nem csak ilyenekből állnak és tudnak is valamit ha odakerültek. (Itt vállalnak egyébként PC javítást vírusírtást meg ilyen egyéb apró hülyeségeket szóval, akkor valamilyen szinten csak benne vannak a témában)
2016. máj. 4. 19:41
 28/33 anonim ***** válasza:

Ja, mert ha megkérdezek egy buszsofőrt, hogy hogy kell autót szerelni, tudna rá válaszolni. Az eladósok szakértelmét jól kiismertem akkor, amikor megkérdeztem, hogy merre találhatóak a d-sub kábelek. Igazából nekem volt ciki körbeírni, hogy mi az.

PFC az teljesen más. Védelmekből 6 dbra van szükség: OCP, OVP, UVP, SCP, OTP és OPP.

Egyébként mintha írtam volna egy listát a minimumok minimumáról, de akkor leírom még egyszer:

Antec VP

BeQuiet! System Power 8

Chieftec A80 (CTG)

Chieftec Force (CPS)

Cooler Master B

Cooler Master GX New Storm

Corsair CX

DeepCool Aurora

Enermax MAXPRO

EVGA Bronze

FSP Hexa+

FSP Hyper

Seasonic ECO

Super Flower Amazon

Thermaltake Smart SP

Xigmatek Maverick S

Xilence Performance "A"

Zalman GLX

Ezek teljesítik az ATX szabvány követelményeit, de így is lespórolt darabokról beszélünk. Ennél lespóroltabb tápegységet nem szabad megvenni, a teljesítmény meg nem számít (mert mint sokadjára mondjuk, 300W is bőven elég).

2016. máj. 4. 19:47
 29/33 A kérdező kommentje:
Jó olyan velem is előfordult, hogy körbe kellett írjam (mint kiderült ők csak simán úgy ismerik, hogy VGA kábel, pedig a zacskójára óriási betűkkel rá van írva, hogy D-Sub :DD) Egyébként, ha csak olyan tápegységeket használnék amit írsz, akkor a gépem be se kell kapcsoljam, mert mint már leírtam egy gyári dell-em van. Egyébként szerintem te voltál aki küldted az oldalt, de az oldal szerint 495 wattot eszik a gép és ezt a tápot köpte ki a rendszer [link] . Majd ha egyszer milliomos leszek megveszem valamelyiket :D
2016. máj. 4. 19:56
 30/33 A kérdező kommentje:
Majd akkor egyszer valószínűleg ezt fogom venni, mert a Chieftec-et mások is mondták hogy jó márka [link]
2016. máj. 4. 19:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!