Floppymeghajtó átalakítható USB-s kivitelre?
Egy régebbi gépbe beépített floppymeghajtót kiszerelve át lehet alakítani USB-csatlakozásúra?
Hogy úgy lehessen használni, mint pl. egy külső vinyót.
Van -e ennek elvi akadálya?
Én annak idején nagyon sok floppyt használtam. Kezdetben a Commodore 64-esekhez, 150-200 darabot, aztán a PC-hez is, 5 1/4-est és 3 1/2-est is, aztán persze csak az utóbbit. A 3M, amíg létezett, stabil minőséget adott, a Parrott és a Sentinel is jó volt. C64-en félsávos eltolással is lehetett rá írni, PC-n pedig az extra sávokat is kihasználtam, szóval nem lehetett olyan gyakori a hibás tárolás. PC-n végül átszoktam a TDK-ra is, hibátlan volt.
A floppy megbízható, és ha van az alaplapon csatlakozó - az enyémen még van -, akkor a legegyszerűbben használható hordozható háttértároló, egyszerűbb, mint a pendrive, aminek a leválasztását néha nem jó elfelejteni. Csak a floppy lassú, és a mérete ma már nem sokra elég. De a megbízhatóságával nekem nincs bajom. A DOS-os rendszerlemezemet és eszközlemezemet minimum tíz éve írtam meg, probléma esetén előveszem, nyüstölöm, és még nem kellett a tartalék lemezt sem elővennem, sem a DVD-re mentett lemezképet. A BIOS a legfapadosabb helyzetben is hiba nélkül kezeli, a legdurvább lemezhibákat csak ezzel tudom kijavítani, a boot CD-ken levő windowsos vagy linuxos programokkal már nem mindig boldogultam, legutóbb két hónapja egy vírusgyanús helyzetben egy laptopon. Jó lett vona, ha lenne rajta floppymeghajtó, rengeteget küzdöttem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!