Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Floppymeghajtó átalakítható...

Floppymeghajtó átalakítható USB-s kivitelre?

Figyelt kérdés

Egy régebbi gépbe beépített floppymeghajtót kiszerelve át lehet alakítani USB-csatlakozásúra?

Hogy úgy lehessen használni, mint pl. egy külső vinyót.

Van -e ennek elvi akadálya?

#USB #floppy #floppymeghajtó
2016. ápr. 30. 22:49
1 2
 11/11 Hominida ***** válasza:

Én annak idején nagyon sok floppyt használtam. Kezdetben a Commodore 64-esekhez, 150-200 darabot, aztán a PC-hez is, 5 1/4-est és 3 1/2-est is, aztán persze csak az utóbbit. A 3M, amíg létezett, stabil minőséget adott, a Parrott és a Sentinel is jó volt. C64-en félsávos eltolással is lehetett rá írni, PC-n pedig az extra sávokat is kihasználtam, szóval nem lehetett olyan gyakori a hibás tárolás. PC-n végül átszoktam a TDK-ra is, hibátlan volt.

A floppy megbízható, és ha van az alaplapon csatlakozó - az enyémen még van -, akkor a legegyszerűbben használható hordozható háttértároló, egyszerűbb, mint a pendrive, aminek a leválasztását néha nem jó elfelejteni. Csak a floppy lassú, és a mérete ma már nem sokra elég. De a megbízhatóságával nekem nincs bajom. A DOS-os rendszerlemezemet és eszközlemezemet minimum tíz éve írtam meg, probléma esetén előveszem, nyüstölöm, és még nem kellett a tartalék lemezt sem elővennem, sem a DVD-re mentett lemezképet. A BIOS a legfapadosabb helyzetben is hiba nélkül kezeli, a legdurvább lemezhibákat csak ezzel tudom kijavítani, a boot CD-ken levő windowsos vagy linuxos programokkal már nem mindig boldogultam, legutóbb két hónapja egy vírusgyanús helyzetben egy laptopon. Jó lett vona, ha lenne rajta floppymeghajtó, rengeteget küzdöttem vele.

2016. máj. 1. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!