Ez a HASZNÁLT konfig megérne 100k-t? Többi lent!
Sziasztok! Az alábbi konfigot tervezem megvenni 100k-ért most lesz 2 éves (asszem nem 1 mert gondolom a gari 2 évig van rá), május végéig még garis tehát már nem sokáig. Igényeim nem túl nagyok nem akarok a legújabb játékokkal csilivili ultraHD-ban játszani de, amim most van ahhoz képest ez ég és föld. Szerintetek mennyire érné meg? Mi az ami benne gyenge s cserére ítélendő? Full HD monitorom van hozzá. Előre is köszi a válaszokat, tanácsokat! :)
Asus P8 B75-M LX Plus alaplap
Intel Core i5-3470 CPU 3.2ghz Turbo 4magos
Nvidia Geforce GTX 650 2gb videokártya
1x8Gb Kingstone RAM / Bővíthető mégegy 8-assal.
1 TB HDD
500W-os Cooler Master táp
DVD-író,olvasó
Esetleg ha még annyit tudnátok mondani, hogy milyen kategóriájú játékok mennének rajta s mennyire az újabbak akár. :)
#10, #11
Lényegtelen.
Ne vedd meg. A táp(olcsó vacak) és a VGA(gyenge) alapból haszontalonok mai viszonylatban.
Asus H81 Plus
i3-4170
Kingston 8GB HyperX Fury
MSI GTX750Ti
Western Digital 1TB Blue
Be Quiet! Pure Power 300W L8
Raijintek Arcadia
Ez így 120 ezer Ft újonnan, ahol a ram és alaplap ugyanaz a szint, processzor gyengébb de a videokártya annyival erősebb, illetve minden más magasabb minőséget képvisel. Ha lejjebb adnám a "kiegészítést", akkor kijönne 100-ból.
Tökmindegy, hogy mennyiért vette anno, ma már nem ér annyit, főleg nem használtan. 90 ezerért ha el tudod tőle vinni, az tök jó.
90k is sok érte.
Haverod egyszerűen túltárazott alkatrészeket használt, mit a táp és és a VGA.
GTX650 használt érték a vásárlás pillanatától kezdve a HD7750-éhet válik hasonlóvá. Ha VGA egy HD77=0 vagy legalább egy 650Ti lett volna, akkor gáp talán érne 90k-t.
2 éve 2* ilyen drága volt a RAM is.
50%-os amortizáció reális lenne a ha hardverek ára annyi lenne mint 2 éve.
Amennyit én írtam, az az alkatrészek használt piaci reálértéke külön.
Vedd meg VGA és táp nélkül 65-ért, és szerezz bele egy jó tápot és VGA-t.
No igen csak ő egybe szeretne megválni tőle s nemvalószínű, hogy lenne rá keretem külön venni bele videokártyát meg tápot főleg ha újonnan szeretném. Idővel persze cserélném ezt a 2-t mindenképpen bár szerintem az igényeimnek megfelelne.
Btw mennyire alkalmas ez a konfig streamelni s videót felvenni 1080p-ben? A net adott lenne hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!