Használt gép, megérné megvenni a jelenlegi helyett?
Ma bementem ismerősömmel a net szolgáltatóhoz, ahol gépeket is árulnak. És a lényeg, hogy volt ott egy HP gép.
Adatai:
_ 2GB DDR2, bővíthető
_ Core 2Duo 2,2Ghz proci (800MHz)
_ 160GB HDD SATA2 gondolom (ez csere, mert van itthon egy 500as WD)
_ Integrált video és hang
Most hirtelen ennyi.
Nem kellene egy erőmű, csak az hogy végre egy duplamagos pc-m lenne, ami egyfokkal talánjobb a jelenleginél. (478as om nál).
Ésmég mielőtt mondanátok rakjál össze 80-100k ból gépet, meg mitomén; arra csak annyit hogy nem sz_rom a pénzt ;)
22k az ára, megérné szerintetek?
Köszönöm!
pénzkidobás, semmivel se lesz jobb.
A 2 mag nem lesz 2× teljesítmény.
A 2*800 MHz => 1600 MHz.
Igaz kevésbé fogod érzékelni hogy akad, mert a rendszer dolgozik a másik magon, de 2× többet várhatsz egy CPU igényesebb folyamatra, mint 1×1600MHz esetén.
Hátsz oké, de most az én 478as laptopomon (HP Compaq nc6220) semmi sem fut el jóformán, böngészőn kivul.
Egy 775 igaz azis antik, 1150 jobb lenne, ha lenne 60k-m a félkonfigra, de 775 öt legalább megtudnám dobni egy PCI-E VGA val, ami által több ram is marad a gépnek, meg mondjuk egy hajszállal több game is menne.
A Jófogáson is szét lehet nézni !
25 e. környékén, már GÉPET! is lehet venni. :)
Feltehetően a jelenlegi notebookod nagy gondja a RAM hiány, legalább is nekem ez volt hasonló típusnál. (csak 512MB DDR van benne)
ennek a felét a rendszer, a másik felét már alapból a böngésző, és még semmit nem néztél meg.
Ezen tényleg tud segíteni, egy ~7 ezre videokártyával akár Windows 7 is mehetne rajta. (nagyon lomhán de mehetne)
Már ha ez a PC nem egy fekvőházas lowprofilu gép, amiben jó ha az alap hardverek ellátására elegendő egyedi kialakítású formájú tápegység van.
Van egy nagyon erős érzésem, hogy ez az utóbbi áll fen, mert a leírt paraméterek HP/FS lowprofilu gépeire utal.
Ez nemtűnik olyan rossznak elsőre, véleményt kérnék, vagy ha találtok esetleg jobbat, kérlek irjátok le, köszönöm!!
ilyesmire gondoltam az imént: [link]
ami lowprofilu gép...
Igen, tudom.
A fentebb leirtra vélemnyeket kérnék szépen, köszönöm!!
Amit linkeltél az 27.
CPU: E8500 (2×3.1GHz)
RAM: 4GB és DDR3
HDD: 250GB
Ez így azért másabb. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!