Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Boot sorrendet mikor kell...

Boot sorrendet mikor kell vissza állítani és a dvd-t mikor kell kivenni?

Figyelt kérdés

Először telepíteném újra a win 7et.

Most a boot sorrend így néz ki:

1.Floppy(ami nincs)

2.cd/dvd

3.hdd

dvd ről menne az újratelepítés, azt tudom, hogy ilyenkor az első helyen a dvd nek kell lenni, de ezt mikor kell vissza állítani?

2016. márc. 22. 17:45
 1/3 anonim ***** válasza:
88%
Miután lement az a szakasz, mikor átmásolta a Windows fájlokat. Miután végzett a másolással, kapsz egy üzenetet hogy a gép 10 mp múlva újraindul. Mikor ez megtörténik, nem várod meg míg megint betölt a Win7 a DVD-ről, hanem rögton a boot után belépsz a BIOS-ba és visszaállítod. DVD-t ki lehet venni, de felesleges, hiszen vinyóról indul már a gép.
2016. márc. 22. 17:51
 2/3 Trevor. ***** válasza:
88%

A DVD végig bent maradhat, csak arra figyelj, hogyha telepítés közben a Windows újraindítja a gépet, akkor HDD-ről bootoljon (a lemezt ne szedd ki, az még kellhet a telepítéshez) és ne ODD-ről (CD/DVD).

Én egyszerűen azt szoktam csinálni újratelepítéskor, hogy nálam a HDD mindig az elsődleges és nyomogatom az F8-at bekapcsolás után, ami behoz egy egyszer használatos boot menüt és itt kiválasztom azt, ami éppen kell és enter. Persze ez alaplaponként eltérő gombbal hozható be (ha van egyáltalán).

2016. márc. 22. 17:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Ment a zöld kéz :)
2016. márc. 22. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!