Random kékhalál. Mi okozza?
Figyelt kérdés
Elösször win 10 en jött elő Faulty Hardware Corrupted Page hibaüzenettel. Azóta vettem a gépbe (laptop) SSD-t plusz visszaraktam a Win8.1 et. Egy hónapig semmi most meg valami meória hibát jelez. Nem gyanakszom ram hibára mivel a gép 1 éves alig mult. A hiba tök véletlen helyzetekbe jön és valamikor hetekig nem mutatkozik. De volt olyan hogy filmnézés közbe egyszer csak kékhalál lett. A dolog azért furcsa mert olyankor is előjön amikor a memória absz nincs terhelve és nincs elötte fagyás meg a gép se lassú. Mit tudok tenni mert már elegem van!!!!!!?????#kék halál #faulty hardware corrupted page
2016. márc. 21. 17:27
1/9 A kérdező kommentje:
A gép adatai
240 GB kingston SSD
4 GB RAM
Nvidia 820 M videokártya
Intel core i5 processzor
Windows 8.1 pro 64 bites operációs rendszer
2016. márc. 21. 17:32
2/9 anonim válasza:
Márpedig ez RAM probléma lesz...
Hiába 1 éves, lehet, hogy selejt a ram.
Egy próba ramot kéne szerezni és azzal is megnézni.
3/9 Dongaben válasza:
Próbálj ki másik Chipset drivert! Egy régebbit, mint ami most van...Néha az új, nem a legjobb...
4/9 A kérdező kommentje:
Nem mindenből az új driver van fent. Próbáltam csinálni ram tesztet de csak BIT-tel sikerült mert a Memtest vmiért nem indul el. Tudnátok vmijen ram teszt programot ajállani ami nem az operációs rendszer alatt fut?
2016. márc. 23. 19:53
5/9 A kérdező kommentje:
Eltelt egy Hónap és azóta semmi. Kivéve hogy időnként a számítógép lefagyogat egy egy 10-10 másodpercre.
2016. ápr. 14. 18:10
6/9 A kérdező kommentje:
Ismét egy jelenség most az alábbi üzenettel: irql_not_less_or_equal
2016. júl. 8. 22:28
7/9 anonim válasza:
A probléma, hogy egy kernelfolyamat vagy driver olyan memóriaterületet próbál elérni, amihez nincs jogosultsága, vagy egy IRQL (interrupt request level) túl magas. Minden kernelfolyamat csak olyan másik folyamathoz férhet hozzá, aminek az IRQL-je azonos vagy kisebb, mint az övé. Talán a leggyakoribb hibaüzenet, és az a szép benne, hogy jóformán bármi okozhatja.Ha az utóbbi időben került új hardver a gépbe, azt vegyük ki, és az illesztőprogramját is távolítsuk el. Ha nem volt ilyen, akkor először is telepítsük újra az operációs rendszert, a hiba leggyakrabban szoftveres. Ha ez nem segít, akkor jöhetnek a diagnosztikai programok, kezdjük a memóriával.
8/9 A kérdező kommentje:
Csináltam memória és merevlemez tesztet mind2 teljesen rendben van viszont az sfc/ scannow parancsot is lefutattam és korrupt fájlokat talált amiket nem tudodot kijavítani. Ilyenkor lehet valamit tenni vagy úrjatelepítés?
2016. júl. 17. 19:09
9/9 A kérdező kommentje:
Amugy közbe visszapakoltam a 10-est mert lejár az ingyenes frissítési ajánlat és nekem nagyon bejött az egész. Csak arra is rájöttem hogy nem jogtiszta windows-ról frissítettem lehet hogy ez itt a gond?
2016. júl. 17. 19:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!