Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az hogy a bios...

Miért van az hogy a bios áramtalanítás után elfelejti hogy, a floppy-t ki kapcsoltam?

Figyelt kérdés

Fel tettem egy olyan kérdést már hogy a gép 2x kapcsol be.

Rá jöttem hogy ha a floppy ki van kapcsolva a Biosban akkor működik rendesen.

Pl ha ki húzom az áram kábelt mert éppen ki akarom takarítani pl egy hónapba egyszer akkor a bios-ban be van kapcsolva a floppy és mikor elindítom a gépet nincs kép majd ki kapcsolom és azonnal újra indítom minden rendben.

De ha nem áramtalanítom a gépet nem húzom ki a konektorból, megjegyzi hogy ki van kapcsolva a floppy és tökéletesen megy.

Floppy nincs bekötve, nincs is floppym.

2016. márc. 18. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha elfelejti a bios beállításokat akkor sanszos, hogy elemet kell cserélned az alaplapon.
2016. márc. 18. 17:39
 2/6 A kérdező kommentje:
elemet mind1 melyik gépből rakom át passzolna bele?
2016. márc. 18. 18:26
 3/6 A kérdező kommentje:
mármint van 2 gépem, és a gyengébből ha át raknám az elemet?
2016. márc. 18. 18:28
 4/6 teelapo ***** válasza:
Ha van valami feszültségmérőd, mérd le az elemet. 3.6V a névleges feszültsége, és 3V-ig jó. Ha attól kisebb a feszültség, cserélni kell.
2016. márc. 19. 12:43
 5/6 anonim ***** válasza:
#3 Szabványos cr2032 gombaksi való bele. 150-250Ft bárhol.
2016. márc. 19. 21:33
 6/6 A kérdező kommentje:

cseréltem az elemet.

mostmàr a bios megjegyzi.

van egy olyan gondom ha nem àramtalanítom a gépet megy rendesen elsőbekapcsolàsra.

de ha àramtalaitom akkor 2x kell bekapcsolni. mi lehet a baj?

Fsp tàppal is ezt csinàlja

2016. márc. 20. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!