Mi baja a gépemnek, ha minden áramtalanítás után csak harmadjára indul be?
Figyelt kérdés
Nem rég összeraktam egy 1151-es gépet.
Az a baj vele, hogy ha áramtalanítva volt, akkor az első indulásnál kék halált kapok. Újraindul majd megint kékhalál. A 3. indulás után minden tökéletes, hibátlanul működik. A gépbe két darab Crucial 8GB DDR4 2133-as 1,2v-os ram van. Ha csak 1 van bent akkor nem jön elő a hiba. Ha kettő van akkor bárhogy rakom, bármilyen slotba ezt csinálja.
Néztem memtest-el, "hideg indításnál" csomó hibát hoz. Aztán ha újra indítom a gépet a memtest sem talál hibát.
Mitől lehet ez? Két processzorral néztem, G4400 és is i5-6600, mindkettővel csinálja.
Gigabyte GA-Z170-D3H lapom van, F4 bios-szal.
Előre is köszi a válaszokat!
#Windows #memória #hiba #hibakód #Intel Core i5 #kék halál #újraindulás #újraindítás #DDR4 #memória hiba
2015. dec. 2. 21:03
2/5 A kérdező kommentje:
Chieftec CTG-450-80PB 450W. Előző i5-2500-as rendszeremet tökéltesen vitte.
2015. dec. 2. 21:30
3/5 A kérdező kommentje:
RAM hiba volt. Megoldva.
2015. dec. 19. 14:46
4/5 anonim válasza:
ugyan ez a gondom honnan tudtad a ramot letesztelni?
5/5 A kérdező kommentje:
memtest86-al, hirens boot cd-n található, hosszasan kell futtatni, lehetőleg 1-1 memóriával...
2016. ápr. 5. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!