Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hirtelen leáll a gépem és...

Hirtelen leáll a gépem és csak teljes áramtalanítás után indul újra! Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

7 éves gép, eddig nem volt baja.

Dolgozok vele, egyszer csak leáll. El sem indul. Kikapcsolom a tápon a főkapcsolót, várok, visszakapcsolom elindul. De van mikor 5 perc után újra leáll. De van, hogy egész nap megy szépen. De van olyan, hogy be sem tudom kapcsolni, rendes kikpacsolás után, csak áramtalanítás után. Táp? (300 wattos táp van benne)

2014. nov. 21. 07:38
 1/9 Tengor ***** válasza:
A tápnak a teljesítmény csak egy része. Milyen típus pontosan?
2014. nov. 21. 07:45
 2/9 anonim ***** válasza:
A random áramellátási hibáért többnyire a táp vagy az alaplap szokott a ludas lenni. Ez esetben szerintem a táp lesz.
2014. nov. 21. 07:50
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha várni kell a visszakapcsoláshoz, akkor valamiért túlmelegszik.

Lehet, hogy egy alapos portalanítás megoldaná a problémádat.

De az is lehet, hogy pár alkatrész megöregedett a tápban.

2014. nov. 21. 07:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Gyenge a táp.
2014. nov. 21. 10:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Tápcsere megvolt. 3 napig minden okés volt, most ugyan az: véletlenszerűen leáll a gép. Alaplapot kitakarítottam, CPU hűtés alatt cseréltem a pasztát, ramokat, PCI eszközöket kivettem, visszaraktam, slotokat kitakarítottam.

Viszont 1 napja elállítódik a rendszer órája.

ötlet? vagy kuka ez a gép?

2014. dec. 5. 07:20
 6/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Mért nem irod le pontos típusokat? Régi és új tápét és alaplapodét, nem letél elörèb ha

Volt egy codegen ed m-tech re cserélted

2014. dec. 5. 07:49
 7/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Ha lapot is cserélned kel az még nem az egész gép de gyanus hogy 3 napig jó volt lehet tápot (föleg ha valami gyenge) rosz falihálozat teszi tönkre
2014. dec. 5. 07:52
 8/9 anonim ***** válasza:

A rendszeróra elállítódása, alaphelyzetbe állása legtöbbször az alaplapi elem töltöttségének csökkenését jelzi. A te esetedben ez utalhat az alaplap hibájára.

Kérj kölcsön egy alaplapot vagy vidd szervizbe. Még ha alaplapot kell cserélni akkor sem kuka a gép többi alkatrésze...

2014. dec. 5. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
Lemerült az alaplapon az elem. cseréltesd ki
2014. dec. 11. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!