Hirtelen leáll a gépem és csak teljes áramtalanítás után indul újra! Mitől lehet ez?
7 éves gép, eddig nem volt baja.
Dolgozok vele, egyszer csak leáll. El sem indul. Kikapcsolom a tápon a főkapcsolót, várok, visszakapcsolom elindul. De van mikor 5 perc után újra leáll. De van, hogy egész nap megy szépen. De van olyan, hogy be sem tudom kapcsolni, rendes kikpacsolás után, csak áramtalanítás után. Táp? (300 wattos táp van benne)
Ha várni kell a visszakapcsoláshoz, akkor valamiért túlmelegszik.
Lehet, hogy egy alapos portalanítás megoldaná a problémádat.
De az is lehet, hogy pár alkatrész megöregedett a tápban.
Tápcsere megvolt. 3 napig minden okés volt, most ugyan az: véletlenszerűen leáll a gép. Alaplapot kitakarítottam, CPU hűtés alatt cseréltem a pasztát, ramokat, PCI eszközöket kivettem, visszaraktam, slotokat kitakarítottam.
Viszont 1 napja elállítódik a rendszer órája.
ötlet? vagy kuka ez a gép?
Mért nem irod le pontos típusokat? Régi és új tápét és alaplapodét, nem letél elörèb ha
Volt egy codegen ed m-tech re cserélted
A rendszeróra elállítódása, alaphelyzetbe állása legtöbbször az alaplapi elem töltöttségének csökkenését jelzi. A te esetedben ez utalhat az alaplap hibájára.
Kérj kölcsön egy alaplapot vagy vidd szervizbe. Még ha alaplapot kell cserélni akkor sem kuka a gép többi alkatrésze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!