Gép lefagy 10 percenként, csak áramtalanítás segít. Mi lehet a baj? (lent)
Hello!
Gépem:
MB: Asus M4A89GTD Pro
CPU: AMD Phenom II X4 960T 3.1Ghz (Turbo 3.4Ghz)
Memória: 2 x Kingmax 4GB 1333Mhz
GPU: Sapphire HD6950 1GB
HDD: 2 x Samsung 250GB
PS: Gigabyte Superb 720W
Legtöbbször játékoknál (pl. Crysis 3) kb 5-10 perc játékidő után jön elő. A kép megfagy, a hang ilyen csikorgássá megy át, és semmire nem reagál a gép. Egyetlen kiút: tápkábel kihúz/táp kikapcsol/kikapcs gomb nyomvatartása
Ekkor újraindítom, és a gép infinite bootloop-ba megy át, szóval pittyenést sem éri el (POST) de újraindul. És folyamatosan újraindulgat, még az alaplap üdvözlőképe sem jön be, meg bios sem. Viszont, egy idő után a gép megint bekapcsol. Hogy megpróbáljam visszaállítani BIOS-t, beléptem BIOSba, és a gép a BIOS-on belül (nem játékban, sem Windowson belül hanem csak a BIOS setup-ban) is ha otthagyom BIOS setupot pár percre. Ugyanaz a fagyás következik be. A menü befagy (kép) és semmire nem reagál.
A proci túl volt húzva ASUS Turbo Key II-vel ami egy kapcsoló az alaplapon.
Pár alkalommal, amikor eljut a POST-ig, akkor mielőtt Windows indítása lenne, BIOS hibaüzenet: Overclocking failed!
Én nagyon erősen a procira gyanakszom. Soha nem volt a géppel baj, se a procival, viszont most jelentkezett amikor bekapcsoltam. Ezért gyanakszom leginkább a procira. Viszont miután a lapon kikapcsoltam a fizikai Turbo Key kapcsolót, akkor is jelentkezett a probléma. Szerintem ez nem működött. Ekkor folyamodtam BIOS/CMOS resethez:
tápkábel kihúz
alaplai elem kivétele
*10 perc*
elem visszatesz, gép bekapcsol
A windows hihetetlen lassú lett, szerintem az egész galibát a nyomorult ASUS Turbo Key II okozta. CMOS reset látszólag segített, mivel a gép mindig bekapcsol és eddig sosem fagyott le. Játékoknál még nem próbáltam, újratelepítettem az egész Win7-et egy üres új HDD-re.
De remélem játékoknál se jön majd elő.
Szerintetek igazam van? Valóban proci okozta az egészet? Vagy lehet hogy valami másik alkatrész? (Semmihez se fizikailag se szoftveresen nem nyúltam SOHA, a proci kivételével ugye)
NAGYON KÖSZÖNÖM!
Szóval szerintetek mi a probléma okozója?
Figyelj,itt tuti hogy a proci okozza a problémát.
A Biosbsa mindent állíts vissza alapra.
Hát mivel sima Turbo Key fizikai kikapcsolása nem segített, azt hagytam a fenébe (kikapcsoltam aztán nem nyultam hozza) és késöbb csinaltam CMOS resetet. Azzal meg Windowsban elkurodott vmi, így úgy döntöttem, ujratelepitem az egészet de még az ujratelepités előtt közvetlenül végrehajtok egy újabb CMOS és BIOS resetet hogy minden tuti alapon legyen. Korábban is voltak szoftveres meg registry problémák meg tele volt felesleges programokkal. És a telepitést úgy csináltam:
Gép kikapcs
Tápkabel kihúz
elem kivesz
fél óra várakozás (biztos legyen)
elem betesz
táp visszadug
gép bekapcsolasa
Minden rendben, BIOS fel is jött hogy resetelve lett minden és adjam meg a beallitasokat (pl idő). Ezalatt betettem Win7 telepitemezt a meghajtóba, majd BIOSba mihelyt betett, direkt semmihez nem nyúltam, még az időt se állitottam be. F5 benyom (Szoftveres reset), majd mikor minden a legalapabb beallitasokon volt, betettem elsodleges Boot opcioba a lemezmeghajtot es mentettem a modositasokat. Igy egybőll reset utani legelső bekapcsolasnal már Win7 lemezről bootolt, szóval reset után kapásból telepitettem is Win7-et, hogy Win7 a lehető legalapabb beallitasok alatt legyen feltéve.
Ugye jól csináltam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!