Hogyan kell Firmware-t frissíteni a HDD-n?
Van egy HD502HJ típusú hdd-m és egy Z170X alaplap és kattog a vinyó. De az elötte lévő konfiggal nem kattogott. Szóval délelött jó volt, délután mikor összeraktam az újat nem.
Ezt talláltam: [link]
A 4. pontot ( Connect the drive to the primary master position in the computer. ) nem értem.
Sőt le tudnátok írni, a pontos menetét a dolgoknak?
Hdd Sata 2, alalplap Sata 3 és azt mondták ez megoldhatja. Sentinel 100/100 at ír.
Már mindent kipróbáltam, másik táp, másik kábel..
Már úgy vagyok vele, hogy veszek újat, de ezt meg akarom próbálni.
A legtöbb meghajtó esetében Windows alól kell frissítenünk. Ez a könnyebbik, mert ilyenkor csak az új firmware-re van szükségünk és a programjára. Legtöbbször egy tömörített fájlban van benne maga a frissítés egy bat/cmd fájl kíséretében. Ekkor használjuk a bat/cmd fájlt, hiszen nem véletlenül van ott.
Más esetben egy darab exe-bõl áll a "csomag", ezzel még könnyebb, hiszen általában 2 gombot találunk a frissítõn belül. Update, amivel elindíthatjuk a frissítést, illetve exit, amelynek segítségével kiléphetünk a frissítõbõl.
Nekem egy darab F3 nevezetű fájlom van erre, a fent említett linknről töltöttem le. A gépem nem tud kezdeni vele semmit. ( Ez az alkalmazás nem fut az ön gépén) ilyenkor mivan?
Vagy van másik ehhez a típushoz?
Samsung F3 és F3EG Firmware Patch / frissítése
Ez a javítás kód szabadul fel annak érdekében, hogy megoldja a problémát kompatibilitást között néhány alaplap (AMD SB850 lapkakészlet és az Intel P67 / H67 chipset) és a Samsung márkájú merevlemezek, F3 és F3EG modellek esetében.
Ez vonatkozik a Samsung modell belső meghajtók az alábbi típusszámok:
F3.exe - HD323HJ / HD502HJ / HD503HI / HD103SJ / HD105SI
Töltse le a F3.exe patch fájlt itt.
F3EG.exe - HD153WI / HD203WI
Töltse le a F3EG.exe patch fájlt itt.
Kövesse az alábbi eljárást telepíteni a javítást.
Kérjük, töltse le a fájlt.
Mentse a. Exe fájlt egy bootolható média, mint a CD / DVD, USB-meghajtóra vagy egy floppy lemezen.
Ne távolítsa el a rendszerindító adathordozót, ha a fájl másolja.
Állítsa le a számítógépet.
Csatlakoztassa a meghajtót az elsődleges mester helyét a számítógépen.
Indítsa el a számítógépet a rendszerindító adathordozót, amely elindítja a firmware flash programot.
Fuss az .exe fájlt.
Ha a rendszer jelzi, hogy a firmware Flash sikeresen befejeződött, vegye ki a rendszerindító adathordozót.
Állítsa le a számítógépet.
Igen, a biosban a HDD-t berakom Primary ra és bootolok a USB ről, de a Windowst hozza be és kész.
Ezt nem értem, hogy miért.
Alaplapom biosát tudtam frissiteni USB ről simán de ezt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!