Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell Firmware-t frissít...

Hogyan kell Firmware-t frissíteni a HDD-n?

Figyelt kérdés

Van egy HD502HJ típusú hdd-m és egy Z170X alaplap és kattog a vinyó. De az elötte lévő konfiggal nem kattogott. Szóval délelött jó volt, délután mikor összeraktam az újat nem.

Ezt talláltam: [link]

A 4. pontot ( Connect the drive to the primary master position in the computer. ) nem értem.

Sőt le tudnátok írni, a pontos menetét a dolgoknak?

Hdd Sata 2, alalplap Sata 3 és azt mondták ez megoldhatja. Sentinel 100/100 at ír.

#HDD #update #hdd firmware
2016. márc. 14. 11:10
1 2 3 4 5
 1/45 Dongaben ***** válasza:
Mielőtt bármi komolyabba kezdenél, próbáld meg másik kábellel...a tápot is másikról add neki!
2016. márc. 14. 11:21
 2/45 A kérdező kommentje:

Már mindent kipróbáltam, másik táp, másik kábel..

Már úgy vagyok vele, hogy veszek újat, de ezt meg akarom próbálni.

2016. márc. 14. 11:22
 3/45 axonbite ***** válasza:

A legtöbb meghajtó esetében Windows alól kell frissítenünk. Ez a könnyebbik, mert ilyenkor csak az új firmware-re van szükségünk és a programjára. Legtöbbször egy tömörített fájlban van benne maga a frissítés egy bat/cmd fájl kíséretében. Ekkor használjuk a bat/cmd fájlt, hiszen nem véletlenül van ott.

Más esetben egy darab exe-bõl áll a "csomag", ezzel még könnyebb, hiszen általában 2 gombot találunk a frissítõn belül. Update, amivel elindíthatjuk a frissítést, illetve exit, amelynek segítségével kiléphetünk a frissítõbõl.

2016. márc. 14. 11:26
 4/45 A kérdező kommentje:

Nekem egy darab F3 nevezetű fájlom van erre, a fent említett linknről töltöttem le. A gépem nem tud kezdeni vele semmit. ( Ez az alkalmazás nem fut az ön gépén) ilyenkor mivan?

Vagy van másik ehhez a típushoz?

2016. márc. 14. 11:31
 5/45 axonbite ***** válasza:

Samsung F3 és F3EG Firmware Patch / frissítése

Ez a javítás kód szabadul fel annak érdekében, hogy megoldja a problémát kompatibilitást között néhány alaplap (AMD SB850 lapkakészlet és az Intel P67 / H67 chipset) és a Samsung márkájú merevlemezek, F3 és F3EG modellek esetében.

Ez vonatkozik a Samsung modell belső meghajtók az alábbi típusszámok:

F3.exe - HD323HJ / HD502HJ / HD503HI / HD103SJ / HD105SI

Töltse le a F3.exe patch fájlt itt.

F3EG.exe - HD153WI / HD203WI

Töltse le a F3EG.exe patch fájlt itt.

Kövesse az alábbi eljárást telepíteni a javítást.

Kérjük, töltse le a fájlt.

Mentse a. Exe fájlt egy bootolható média, mint a CD / DVD, USB-meghajtóra vagy egy floppy lemezen.

Ne távolítsa el a rendszerindító adathordozót, ha a fájl másolja.

Állítsa le a számítógépet.

Csatlakoztassa a meghajtót az elsődleges mester helyét a számítógépen.

Indítsa el a számítógépet a rendszerindító adathordozót, amely elindítja a firmware flash programot.

Fuss az .exe fájlt.

Ha a rendszer jelzi, hogy a firmware Flash sikeresen befejeződött, vegye ki a rendszerindító adathordozót.

Állítsa le a számítógépet.

2016. márc. 14. 11:58
 6/45 axonbite ***** válasza:
ez a fordítása a linknek ahonnan töltötted a fájlokat és exe a kiterjesztésük tehát f3.ese
2016. márc. 14. 12:00
 7/45 A kérdező kommentje:

Igen, a biosban a HDD-t berakom Primary ra és bootolok a USB ről, de a Windowst hozza be és kész.

Ezt nem értem, hogy miért.

Alaplapom biosát tudtam frissiteni USB ről simán de ezt..

2016. márc. 14. 12:01
 8/45 axonbite ***** válasza:
próbálkozz boot menüvel usb-ről indulni gépenként változó f12-f1 ig bármelyik lehet kivéve f2
2016. márc. 14. 12:15
 9/45 A kérdező kommentje:
Onnan is csak a windowst hozza be :S
2016. márc. 14. 12:18
 10/45 axonbite ***** válasza:
vagy lehetséges pendrive-t formáznod kell rendszerindítónak majd mellé másolod a firmware fájlt. elindítod usb-ről a gépet majd elindítod illetve konzolba beírod a fájl nevét kiterjesztéssel együtt és enter
2016. márc. 14. 12:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!