Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD gyorsítása, lapozófájllal...

HDD gyorsítása, lapozófájllal variálás?

Figyelt kérdés

Adott 3db 5-6-7 éves hdd, és egy középkategóriás gép.

Kölcsönkaptam egy SSD-t, és próbából tettem rá egy windowst, sokkal gyorsabb lett a rendszer. Viszont videokártya vásárlás miatt nem lesz pénzem még egy 120 gigás ssd-re, ezért kérdezném, lehet valahogy gyorsítani a merevlemezeket? Defrag nem sokat használt.

2016. márc. 13. 16:41
 1/4 A kérdező kommentje:

Kieg.:

A lapozófájlt áttettem C:-ről D:-re, a C:-n van ugye a rendszer, így talán kevésbé terheli meg, érezhetően javult, de nem az igazi. 4gb ram esetén is kell lapozófájl? Nem szoktam nagyon ram igényes dolgokat futtatni, maximum Far Cry 4.

2016. márc. 13. 16:43
 2/4 kszk2 ***** válasza:

Én a lapozófájlt általában min: 300 max: 1000 mb-re állítom, de az is jó lehet hogy pár mappát (Temp mappa meg ilyenek) átraksz egy másik vinyóra

Van még egy módszer de az nagyon veszéllyes ilyen régi vinyókkal

*CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLD*

A raid 0-ára gondolok. Ha támogatja az alaplapod akkor a sata módot át tudod állítani "IDE" vagy "AHCI" ról RAID-re.

A raid meghajtókhoz viszont minden adatot törölnöd kell a vinyókról.

Itt egy kicsit több infó:

[link]

[link]

2016. márc. 13. 17:15
 3/4 Gábor_79 ***** válasza:
Melyik rendszert használod?
2016. márc. 13. 18:20
 4/4 A kérdező kommentje:
windows 7 64 bit
2016. márc. 13. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!