Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lapozófájllal vagy anélkül jobb?

Lapozófájllal vagy anélkül jobb?

Figyelt kérdés
Jelenleg ki van kapcsolva a PageFile. 3 GB RAM-om van, és a feladatkezelő szerint 3 GB Virtuális memóriám van a 3 GB RAM mellet. Everest szerint összesen 6 GB Virtuális memóriám van, de a C-ben (ahol a Win is található), csak a hiberfil.sys van, vagyis a Hibernációs fájl. Meg is néztem, C Partícióm 50 GB, ebből 3 a hiberfil.sys, 4 a Win pappa a Doc. and Set. mappával és a Program Files mappával. Szabad hely 43 GB. Ugyanezt megnéztem a D-nél is és ott is rendben van minden.Szóval most nincs PageFile-m? Jelen esetben kell ez?
2011. dec. 7. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha a rendszerbeállítás azt írja, hogy be van állítva, akkor van. Ne vedd biztosítéknak az ilyen helyszámlálós megoldásokat, vannak olyan rendszerfájlok, amiket nem tudsz összeadva számolni.

Ha te kikapcsoltad a lapozófájlt, de nem indítottad újra a gépet, az megmarad. Csak a rendszerindulást követően fog törlődni. Ezért még a programok számolják.

Azt pedig ki tudod tapasztalni, hogy szükség van-e rá. 4GB RAM körül már nem szokták szükségesnek tartani, ha neked nincsenek olyan rendszerfolyamataid, amivel kihasználod mind a 3GB-ot, akkor valószínű, hogy a lapozófájl is szükségtelen.

2011. dec. 7. 17:25
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, mellesleg már régóta így van. Telepítés után egyből kikapcsoltam, mert már régebben is tapasztaltam. Szóval így most nem lesz baja a gépnek igaz?
2011. dec. 7. 17:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Baja nem lesz. A lapozófájl a RAM kapacitását meghaladó folyamatoknak biztosít helyet a merevlemez tárterületének igénybevételével.

Így ha megtelne a RAM, akkor nem alakul ki várósor, mert a merevlemez is beszáll mellé. Kevés memóriánál ez előny, soknál már nem is feltétlenül van rá szükség, így bármikor módosítható a méret, vagy akár ki is kapcsolható.

2011. dec. 7. 17:41
 4/4 A kérdező kommentje:
OK, köszi. :)
2011. dec. 7. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!