Kerdeznem hogy melyik jobb operacios rendszer az Ubunto vagy a Linux vagy a Windows?
Így szerintem egyiket se ... :-P
Az Ubuntu egy Linux disztribúció eleve. Minden op. rendszernek megvannak az előnyei, hátrányai. Az dönti el, hogy mire akarod használni a gépet és így melyik előnyösebb neked.
nekik jó kis fórumuk van, ha nem játszol a gépeddel, akkor ez a legjobb választás, de ha igen, inkább maradj a windowsnál, mert a windowsos játékok küzül csak párat lehet linuxra erőltetni(de ha szereted a kihívásokat, és tudsz angolul akkor megpróbálhatod)
Ha windows, akkor a 64 bites win7 pro-t ajánlom
Ha nem vagy nagy játékos szóval nem akarsz mindég a legújabb játékokkal játszani,akkor Linux mert ingyenes stabil,megbízható és rengeteg ingyenes alternatív program van rá.Bármire is akarod használni a gépet,biztos hogy találsz alternatívát Linux-ra és még google-zni sem kell,mert a legtöbb Linux disztrónak van szoftverközpontja ahol megtalálhatod és telepítheted ami kell.
Én ezeket a Linux-okat szoktam ajánlani kezdőknek:
PCLinuxOS:
Pinguy OS:
blackPanther OS:
Linux Mint:
Ubuntu:
Egyes Linux disztrókra több kezelő felület van,KDE vagy GNOME-ot ajánlom.KDE a Windows-ra hasonlít,GNOME pedig a MacOS-re.
Ha nagy játékos vagy akkor Windows.Mondjuk a Linux sem annyira elveszett ezen a téren,rengeteg szórakoztató játék van rá.És nagyon sok Windows-os játék is futtatható rajta de többségben van az ami nem szóval ha falod az új játékokat akkor Linux-ot felejtsd el.
persze, bármelyik internetböngésző működik rajta. De nem a windowsos verzió, hanem külön linuxos változatot kell telepíteni: a szoftverközponton keresztül tudsz válogatni. Az sszes nagy böngészőt tudod használni linux alatt is, (még az ie-t is, de ahhoz kell a wine program).
Úgyanúgy lehet windowsos hálozatba könyvtárat megosztani, és ehhez is külön programokat kell letölteni, de a linuxok fórumain igen sok hasznos információ fellelhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!