Pendrive formázás után nem elérhető. Kuka?
Kaptam egy 64 gigás pendrive-ot egy barátoméktól. Állítólag kezdetben jó volt, de aztán leformázták párszor és azóta nem működik. Sajnos a leformázós résznél nem voltam ott, így nem tudom, hogy mit műveltek vele...
Win7-es laptopon teszteltem.
Ha bedugom azt írja, hogy az eszköz használatra készen áll, de nem látszódik az eszközök között.
Először azt hittem csak rossz fájlrendszerre formázták. Beléptem a lemezkezelésbe, ahol szerencsére már látszódik "Lemez 1" néven, jelenleg RAW formátumban van. Próbáltam formázni, de nem sikerült. Azt a hibaüzenetben azt kaptam, hogy az eszköz offline állapotú, rendeljek hozzá betűjelet és elérési utat.
Ez mind szép és jó, de a "lemez 1" név alatt az áll, hogy online. :D
Azért megpróbáltam hozzárendelni betűjelet, (többel is próbálkoztam) de sajnos a windows nem tudja végrehajtani.
Szerintetek halott?
Vagy mivel próbálkozhatnék még?
Talán Linux alatt kéne megpróbálni, ha találok egy live cd-s verziót, (mert emiatt nem telepíteném) viszont sajnos nem értek hozzá túlságosan. Linux alatt mi a teendő?
Segítségetek előre is köszönöm!
Ha valóban a pendrive az sdb (ezt ellenőrizd újra), akkor add ki ezt az parancsot:
dd if=/dev/zero of=/dev/sdb bs=512 count=1 && sync
(Vigyázat, ha mégsem az sdb a pendrive, akkor valami más meghajtót fogsz törölni!)
Ha hiba nélkül lefutott, akkor indítsd el a gparted-ot, hogy felismeri-e. Ha igen, akkor létrehozhatsz rajta egy új partíciót. Utána formázhatod.
Ha ez nem működik, akkor passzolok. :(
Leellenőriztem újra, 100%, hogy az sdb a pendrive.
(már csak a partíció méretből is egyértelmű, meg beírtam az lsblk-t pendrive bedugása előtt és után is).
Kipróbáltam a parancsot, amit a legutóbbi hsz-ben küldtél.
Nem futott le, ezt a hibaüzenetet dobta:
"dd: failed to open '/dev/sdb': Permission denied."
Szerintem halott a pendrive, feladom.
Azért köszönöm a sok hasznos tippet. :)
"dd: failed to open '/dev/sdb': Permission denied."
Akkor írd elé, hogy sudo.
sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sdb bs=512 count=1 && sync
Fog kérni egy jelszót, valamelyik korábbi kommentben leírtam, már nem emlékeszem. (talán "live")
(talán "live")
Ennek már inkább "dead"....
Nekem is volt egy halott pendrive-om, és évek után Linux alatt sikerült felélesztenem. :)
De ha végképp nem megy, akkor persze nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!