Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive formázás után nem...

Pendrive formázás után nem elérhető. Kuka?

Figyelt kérdés

Kaptam egy 64 gigás pendrive-ot egy barátoméktól. Állítólag kezdetben jó volt, de aztán leformázták párszor és azóta nem működik. Sajnos a leformázós résznél nem voltam ott, így nem tudom, hogy mit műveltek vele...

Win7-es laptopon teszteltem.

Ha bedugom azt írja, hogy az eszköz használatra készen áll, de nem látszódik az eszközök között.

Először azt hittem csak rossz fájlrendszerre formázták. Beléptem a lemezkezelésbe, ahol szerencsére már látszódik "Lemez 1" néven, jelenleg RAW formátumban van. Próbáltam formázni, de nem sikerült. Azt a hibaüzenetben azt kaptam, hogy az eszköz offline állapotú, rendeljek hozzá betűjelet és elérési utat.

Ez mind szép és jó, de a "lemez 1" név alatt az áll, hogy online. :D

Azért megpróbáltam hozzárendelni betűjelet, (többel is próbálkoztam) de sajnos a windows nem tudja végrehajtani.

Szerintetek halott?

Vagy mivel próbálkozhatnék még?

Talán Linux alatt kéne megpróbálni, ha találok egy live cd-s verziót, (mert emiatt nem telepíteném) viszont sajnos nem értek hozzá túlságosan. Linux alatt mi a teendő?

Segítségetek előre is köszönöm!

2016. márc. 8. 11:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Nehogy kidobd!

Mindenképpen próbáld meg más operációs rendszerről is megformázni. Például olyan ismerősödnél akinek még Windows XP-je van.

Az én maximum 8 GB-os pendrive-jaim és micro SD kártyám FAT32-re vannak formázva.

2016. márc. 8. 12:14
 2/25 A kérdező kommentje:
XP-re nem is gondoltam, köszi a tippet! Sajnos live XP cd-ről nem megy, de sejtettem, hogy nem úszom meg ezt ilyen könnyen... Telepítek egyet és meglátjuk, hogy mi lesz.
2016. márc. 8. 12:31
 3/25 anonim ***** válasza:
Most próbáltam ki pendrive-ot formázni XP-ről. Nekem két fájlrendszerre adott formázási lehetőséget, FAT32 és exFAT. A jelenlegi operációs rendszeredről lehet hogy FAT32-re kellene megpróbálnod megformázni. Azt furcsának találom hogy RAW formátumúra van megformázva, mert az én adathordozóim mindegyike FAT32-re van formázva.
2016. márc. 8. 12:40
 4/25 A kérdező kommentje:
Közben próbáltam egy win10-et... az még lemezkezelőben sem látta :)
2016. márc. 8. 12:59
 5/25 anonim ***** válasza:

Próbáld particionálni.

Amúgy nekem is van egy öreg pendrive-om, ami annak idején nem volt hajlandó működni, és pár évvel később Linux alatt újraélesztettem. Ha jól emlékszem, csak a dd utasítást használtam hozzá, teleírtam, visszaolvastam, aztán végül engedte particionálni és formatálni. :)

2016. márc. 8. 13:46
 6/25 A kérdező kommentje:
Partícionálni nem engedi, csak formázás után - formázni pedig nem lehet. :)
2016. márc. 8. 13:58
 7/25 anonim ***** válasza:

"Partícionálni nem engedi, csak formázás után"

Hmmm... érdekes. :)

2016. márc. 8. 14:12
 8/25 A kérdező kommentje:

Valóban, de csak ez a két menüpont él lemezkezelőben, a többi szürke: (win7)

- Formázás

- Meghajtó betűjel és elérési út módosítása

Vagyis csak élt, mert most már nem látszódik 7 lemezkezelője alatt sem, pedig semmilyen műveletet nem tudtam rajta megcsinálni, hisz minden előtt hibaüzenetet dobott...

Tudtok esetleg egy normális live cd-s linux letöltési linket küldeni? Utolsó reménynek. :)

Amúgy idő közben kiderült, hogy egy ebay-ről rendelt noname kínai pendrive, így már kevésbé meglepő, hogy nem bírt ki 2 formázás korábban.

2016. márc. 8. 14:29
 9/25 anonim ***** válasza:

Akár mondjuk ez is egy praktikus minimál Live CD:

[link]

(Pár másodperc és indul a letöltés.)

A gparted proginak meg könnyen utána tudsz nézni, hogy hogyan működik.

2016. márc. 8. 15:02
 10/25 anonim ***** válasza:

A fenti GParted live CD-hez fontos info, ha rootként (sudoerként) akarsz valamit futtatni:

"GParted live is based on Debian live, and the default account is "user", with password "live". There is no root password, so if you need root privileges, login as "user", then run "sudo" to get root privileges."

[link]

Vagyis a default felhasználó "user", a jelszó "live".

De jó esetben talán nem is lesz rá szükség. :)

2016. márc. 8. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!