Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Pendrive formázás után nem...

Pendrive formázás után nem elérhető. Kuka?

Figyelt kérdés

Kaptam egy 64 gigás pendrive-ot egy barátoméktól. Állítólag kezdetben jó volt, de aztán leformázták párszor és azóta nem működik. Sajnos a leformázós résznél nem voltam ott, így nem tudom, hogy mit műveltek vele...

Win7-es laptopon teszteltem.

Ha bedugom azt írja, hogy az eszköz használatra készen áll, de nem látszódik az eszközök között.

Először azt hittem csak rossz fájlrendszerre formázták. Beléptem a lemezkezelésbe, ahol szerencsére már látszódik "Lemez 1" néven, jelenleg RAW formátumban van. Próbáltam formázni, de nem sikerült. Azt a hibaüzenetben azt kaptam, hogy az eszköz offline állapotú, rendeljek hozzá betűjelet és elérési utat.

Ez mind szép és jó, de a "lemez 1" név alatt az áll, hogy online. :D

Azért megpróbáltam hozzárendelni betűjelet, (többel is próbálkoztam) de sajnos a windows nem tudja végrehajtani.

Szerintetek halott?

Vagy mivel próbálkozhatnék még?

Talán Linux alatt kéne megpróbálni, ha találok egy live cd-s verziót, (mert emiatt nem telepíteném) viszont sajnos nem értek hozzá túlságosan. Linux alatt mi a teendő?

Segítségetek előre is köszönöm!

2016. márc. 8. 11:51
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2016. márc. 8. 15:11
 12/25 anonim ***** válasza:

Esetleg ez hátha segít Win7 alatt.

https://www.youtube.com/watch?v=JYitlry-H78

2016. márc. 8. 15:47
 13/25 A kérdező kommentje:
Köszii, de én is ebben próbálkoztam :)
2016. márc. 8. 16:37
 14/25 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a GParted-es Linuxot.

Sajnos ez nem is látta a pent. (Ettől függetlenül már régóta kerestem valami ilyesmit, szóval köszönöm! :D)

Ezután egy XP-s laptoppal próbáltam formázni - ez volt az egyedüli, ami látta sajátgépben is..

CMD-ben a következő parancsot használtam:

FORMAT F: /FS:FAT32 /Q /V:Pendrive

Kipróbáltam a FAT-ot, FAT32-t, exFAT-ot, de csak hibaüzenetek jöttek:

"A FORMAT nem áll rendelkezésre a meghajtó <RAW> számára."

és hasonlók.

A Fat-nak/Fat32-nek persze túl nagy volt a 64 giga.

Esetleg van vmi trükk arra, hogy XP alól NTFS-re formázhassam?

A fenti parancsot is kipróbáltam azért NTFS-sel, hátha..

"Az NTFS fájlrendszer nem támogatott ezen az eltávolításra optimalizált eszközön."

Vagy rá lehet valahogy erőltetni 64 gigás pendrive-ra a Fat32-t? Azt már tovább tudnám win7 alól formázni ntfs-re.

Szerintetek van értelme tovább küzdeni? :S

2016. márc. 9. 10:35
 15/25 A kérdező kommentje:
HDD Low Level Format Tool progija sem segített.
2016. márc. 9. 11:10
 16/25 anonim ***** válasza:

Én még mindig azt mondom, hogy csatold le (távolítsd el a meghajtó betűjelet róla), és particionáld.

A GParted nem látta? A jobb felső sarokban lehet eszközöket választani, azok között nem volt? (A méretét is kiírja, abból lehet sejteni, hogy az lesz az.)

2016. márc. 9. 13:53
 17/25 A kérdező kommentje:

Gparted sajnos nem látta. Tesztként bedugtam egy jó pendriveot is, azt azonnal felismerte. Innentől egyértelmű.

---

Amíg RAW-ban van, nem lehet partícionálni, formázni kellene előtte pl.: fat32-re. Addig pedig nem engedi formázni, amíg betűjelet nem kap, na már itt kezdődtek a gondok.

Szerintem eleve le volt csatolva, mert probléma volt a betűjellel, de ezt írtam már a kérdésben is.

Azt XP alatt nagy nehezen kiszenvedtem (többi oprendszer alatt nem ment), így lett F. Most már végre megjelenik sajátgépben is, nem csak lemezkezelőben, de még mindig használhatatlan.

Viszont annyit ért ez az egész, hogy amikor bedugom, már magától felkínálja a formázás lehetőségét, csak éppen nem sikerül.

"A windows nem tudta végrehajtani a műveletet".

Ennyi a hibaüzenet, se hibakód, se semmi támpont, hogy miért nem megy...

2016. márc. 9. 14:41
 18/25 A kérdező kommentje:

Végre kaptam egy egyértelműbb hibaüzenetet:

"I/O eszközhiba miatt nem lehet a kérést végrehajtani".

(asztali pc, win7)

2016. márc. 9. 17:03
 19/25 anonim ***** válasza:

Ha van időd/kedved, indítsd el újra a live CD-t, dugd be a pent, és egy terminálba írd be:

fdisk -l

(a végén egy kis L betű van, nem 1-es.) + enter.

Esetleg ezt is:

lsblk

Elvileg ki kellene listázniuk minden tárolót, akár csatolva van, akár nem.

2016. márc. 9. 17:11
 20/25 A kérdező kommentje:

Most volt egy kis időm és kipróbáltam, amit írtál.

Az fdisk -l-re azt írta, hogy "cannot open /l: No such file or directory'.

Ha az lsblk-t írom, akkor ott már megjelenik, mint sdb.

Az RM mezőnél 1, míg a vinyók partícióinál 0 szerepel.

Nem tudom, hogy ez jelent-e vmit. :)

Ezután ráküldtem még egyszer a gpartedet, kb 6-10 perc gondolkodás után kiírta, hogy "input/output error during read on /dev/sdb".

Miután kihúztam, a gparted is rögtön észhez tért, mert addig semmire sem reagált.

2016. márc. 11. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!