Ha hangkártyát teszek a gépbe, mindenképpen felülírja az alaplapi integráltat?
Szeretném kihasználni az előlapi és hátlapi jackeket egyaránt. A hátlapon 3 Jack csatlakozó van (zöld, rózsaszín, kék), amibe az 5.1-es hangfalam van bedugva. De így az előlapi zöldbe egy headsetet bedugva nem tudom azt külön eszközként megjeleníttetni (hogy választhassak közülük időről-időre, hogy melyik legyen az alapértelmezett, pl.). Az előlapra a mikrofont bedugva pedig egyáltalán nem is működik (de elvileg a hátlapon sem, már próbáltam.)
Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy hangkártyát, amivel lenne elegendő, kihasználható Jackem. Vagy egy átalakítót a front Jackekhez?
Sajnos, a hangvezérléshez abszolút nem értek. De szeretném a két perifériát külön eszközként látni.
Erre a célra elég lenne egy Asus Xonar DG?
De vevő vagyok bármilyen olcsó megoldásra, vagy bármilyen kivitelezésre.
Asus H97-Plus alaplapom van, a Realtek HD Audio Managerből is az alaplaphoz valót töltöttem le (Asus Realtek HD AM).
Hm. A bekötést meg fogom lesni, de csak délután, ha hazaérek.
Idáig az a tapasztalatom, hogy a hátul bekötött hangfallal szemben prioritást élvez az előlapon bekötött eszköz. Kicsit piszkáltam a drivereket, de egyedül azt értem el, hogy az előlapon bedugott headseten ÉS a hangfalon is jön ugyanaz a hang. Tehát ELMÉLETBEN működhet együtt a front és rear zöld Jack?
Egyedül külön eszközökre kéne leválasztanom... Ha ez dedikált hangkártyával sem megoldható, nem tudom, mit fogok csinálni.
Az előlapra a mikrofont bedugva felismeri, egyébként. Csak süket. A hátlapon dettó. Maga a mikrofon működik, ellenőriztem laptopon, de valamiért az asztalimon nem akar működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!