Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha hangkártyát teszek a...

Ha hangkártyát teszek a gépbe, mindenképpen felülírja az alaplapi integráltat?

Figyelt kérdés

Szeretném kihasználni az előlapi és hátlapi jackeket egyaránt. A hátlapon 3 Jack csatlakozó van (zöld, rózsaszín, kék), amibe az 5.1-es hangfalam van bedugva. De így az előlapi zöldbe egy headsetet bedugva nem tudom azt külön eszközként megjeleníttetni (hogy választhassak közülük időről-időre, hogy melyik legyen az alapértelmezett, pl.). Az előlapra a mikrofont bedugva pedig egyáltalán nem is működik (de elvileg a hátlapon sem, már próbáltam.)

Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy hangkártyát, amivel lenne elegendő, kihasználható Jackem. Vagy egy átalakítót a front Jackekhez?

Sajnos, a hangvezérléshez abszolút nem értek. De szeretném a két perifériát külön eszközként látni.

Erre a célra elég lenne egy Asus Xonar DG?

De vevő vagyok bármilyen olcsó megoldásra, vagy bármilyen kivitelezésre.

Asus H97-Plus alaplapom van, a Realtek HD Audio Managerből is az alaplaphoz valót töltöttem le (Asus Realtek HD AM).

2016. márc. 2. 07:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem kell felülírnia semmit , egyszerűen a hangkártyába dugod be az eszközt , akkor az játsza le.
2016. márc. 2. 07:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha megfelelően van bekötve az előlapi akkor működnie kellene, ennek a vezérlését az alaplapod végzi. Maga a csalkakozó nem rendelkezik semmilyen vezérlővel. Azt tudom tanácsolni, hogy vedd le a gép oldalát és kukkants bele. Az alaplapodra rá lesz írva, hogy mi a pontos típusa. Menj fel a gyártó weboldalára és keress rá, ott meg fogod találni a helyes bekötést. Ha megvan akkor ellenőrizd hogy a tiéd jól van e bekötve.
2016. márc. 2. 07:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyébként alaplap függő, hogy a 2 kimenet együtt dolgozik e, vagy alapértelmezett a hátsó és ha előre csatlakoztatsz valamit akkor hátul blokkol és csak elöl jön a jel. Szintén alaplap függö, hogy tud e egyszerre 2 hangkártyát vezérelni, de elméletben megoldható.
2016. márc. 2. 08:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Hm. A bekötést meg fogom lesni, de csak délután, ha hazaérek.

Idáig az a tapasztalatom, hogy a hátul bekötött hangfallal szemben prioritást élvez az előlapon bekötött eszköz. Kicsit piszkáltam a drivereket, de egyedül azt értem el, hogy az előlapon bedugott headseten ÉS a hangfalon is jön ugyanaz a hang. Tehát ELMÉLETBEN működhet együtt a front és rear zöld Jack?

Egyedül külön eszközökre kéne leválasztanom... Ha ez dedikált hangkártyával sem megoldható, nem tudom, mit fogok csinálni.

Az előlapra a mikrofont bedugva felismeri, egyébként. Csak süket. A hátlapon dettó. Maga a mikrofon működik, ellenőriztem laptopon, de valamiért az asztalimon nem akar működni.

2016. márc. 2. 08:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Hangbeállításoknál bemeneti jelnél nézd meg hogy mi van kiválasztva. Külön külön nem fogod tudni működésre bírni a kettőt, max ha ugyanaz szól mindkettőn. De olyat nem tudsz csinálni hogy egyiken mondjuk zenét hallgatsz, a másikra meg egy fejhallgató van téve és ott csak a játékot hallod. Viszont ha nem kell nagy minőség akkor tudsz usb-s hangkártyát venni potom pénzért, ha jól tudom ezzel megoldható a dolog.
2016. márc. 2. 09:41
 6/9 A kérdező kommentje:
Pontosan az kéne, amire az utolsó válaszadó gondol. Két külön hangforrásként felhasználni. VLC-ben is pl. lehet kiválasztani, hogy melyik eszközön legyen a hang. Illetve kommunikációra headset + játékra hangfal megoldást akarok.
2016. márc. 2. 09:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Akkor neked egy második hangkártya kell a gépbe. Alapértelmezett lesz mondjuk az integrált, a játék ezen fog menni. A zenelejátszónak pedig beállítod, hogy a második hangkártyát használja. mic bemeneti jelet is ugyanígy tudsz választani.
2016. márc. 2. 10:09
 8/9 A kérdező kommentje:
És tudtok ajánlani hangkártyát a célra?
2016. márc. 2. 17:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Mivel most realtek-ed van ezért bármi ami nem realtekes(általában ha ugyanaz a chip gyártója mint ami az integráltba is van akkor az integráltat le szokta tiltani az alaplap)
2016. márc. 2. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!